kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 YKS başvuru para yatırma son gün ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları nasıl yapılır? YKS başvuruları ne zaman sona erecek? YKS başvuru ücreti yatırma son günü ne zaman? YKS başvuru ücretleri ne zaman?

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) üniversiteye geçişte YGS-LYS sınavlarının yerine Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS) bu yıl ilk kez gerçekleştirecek. YKS başvuruları elektronik ortamda yapılacak. Ancak milyonlarca aday ve veli başvuru ücretlerinin ne zaman yatırılacağını araştırmakta ve merak etmekte. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var: Eğer başvuru ücretleri yatırılmazsa başvurular geçersiz sayılacak.

YKS PARA YATIRMA SON GÜNÜ NE ZAMAN?

YKS başvuruları sona eriyor. Başvurular ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Ancak başvuruların tamamlanabilmesi için adaylar başvuru ücretlerini yatırmak zorunda. Peki YKS başvuru sınav ücreti yatırma son günü ne zaman? Adaylar 22 Mart 2018 tarihinde mesai bitimine kadar ödemelerini gerçekleştirmek zorunda. Kredi kartı ile ödeme yapacak adaylar ise 22 Mart 2018 tarihinde 23.59’a kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek. kamu haber

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Milyonlarca aday YKS başvurularını nasıl yapacağını merak etmekte. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet adresi https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile başvurularını tamamlayacak. Ayrıca adaylar başvurularını farklı alternatifler üzerinden de yapabilir. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapabilecekler.

YKS BAŞVURU ÜCRETLERİ 2018

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 50,00 TL

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 50,00 TL

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 50,00 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.