kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Gerçekleştirildi

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Gerçekleştirildi

A+
A-

Aralık 2017 tarihinde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere 50 müfettiş yardımcısı ilanına çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu; alımın Yazılı sınavını bugün gerçekleştirildi.

Sınava başvurular; 29 Ocak – 9 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, KPSS P22 ve P48 puan türlerinden en az 80 puan alan adayların başvuruları kabul edildi. Başvurular neticesinde, ilk etapta;  en yüksek 250. adayın puanı 88,979 olarak gerçekleşti. kamu haber

Taban Puan Konusunda Büyük Hassasiyet!

Ancak daha sonra sınavdan feragat edenler olduğu için adaylara en ciddi hassasiyeti gösteren bürokratlardan olan Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Sn. Mustafa APAYDIN sınırda kalan adaylara umut olacak bir açıklama yaparak, feragat edenlerin yerine sıralamadan yeni adayların belirleneceğini ve taban puanın değişeceğini sosyal medya aracılığı ile duyurdu.

Bu açıklamanın akabinde, yeniden belirlenen adaylar ile taban puan; 88,91 olarak gerçekleşti.

Yazılı Sınav Usûlü Değişti!

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavı bugüne dek KLASİK olarak gerçekleştirilmekteydi. Bu yıl bir değişiklik yapılarak, Kompozisyon oturumu hariç, sınav TEST olarak gerçekleşti.

Sınavda sabah oturumu 180 dakika sürdü ve

Hukuk – 25 Soru
İktisat – 25 Soru
Maliye – 25 Soru
Muhasebe – 25 Soru
İngilizce – 25 Soru olmak üzere 125 sorudan oluştu.

İkinci oturum ise 1 saat saat sürdü ve sadece Kompozisyon alanı gerçekleştirildi. Kompozisyon konusu ise İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY’un şiirinden alıntı yapılarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.