kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

Milyonlarca öğrencinin beklediği dönem geldi çattı. Milyonlarca öğrenci açıklanan YKS puanları ile tercih işlemlerini yapacak ve üniversitelere yerleşecek. Peki 2018 YKS tercih dönemi ne zaman? YKS tercih işlemi nasıl yapılır?

YKS
A+
A-

2018 yılında milyonlarca öğrencinin hazırlandığı Üniversite sınavları tamamlandı. Yorucu bir sürecin ardından üniversite sınav sonuçları da açıklandı. Yorucu YKS temposunun ardından yeni bir heyecanlı süreç başladı. Milyonlarca öğrenci sonuçları doğrultusunda tercihlerini yapacak. Üniversite tercih işlemleri için 2018 yılında geri sayım başladı. Peki 2018 YKS tercih dönemi ne zaman?

2018 YKS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzu yayımlanmıştı. O kılavuzda YKS tercih dönemi bilgisine yer verilmişti. 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi 7 Ağustos tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihine kadar sürecek. Milyonlarca aday tercih işlemlerini tamamlasalar bile “https://ais.osym.gov.tr” internet adresi üzerinden tercihlerini değiştirebilecek. YKS

“2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim  Programları ve Kontenjanları Kılavuzu” 2018 Temel Yeterlilik Testi puanı en az 150 olan adayların  Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercih yapacağı bilgisini veriyor.

2018 YKS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Milyonlarca Üniversite adayı tercih işlemlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan “https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapacak. 7 Ağustos tarihinde başlayan tercih döneminde adaylar 7 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile tercih işlemlerini yapabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.