kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Nikah Memuru Maaşları Ne Kadar?

Nikah Memuru Maaşları Ne Kadar? Nikah Memuru Nedir? Kimdir? Nikah Memuru Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Nasıl? Nikah Memuru Kazançları, Ücretleri Nasıl?

A+
A-

Nikah memurluğu mesleği hem sevilerek yapılan hem de hakkında pek çok bilginin merak edildiği bir meslektir. Özellikle nikah memuru maaşları ne kadar hep merak konusu olmuştur. Bizler de sizler için bunu cevaplandırdık.

Dünyadaki en özel, en sevilen, en çok saygı ve ihtiyaç duyulan mesleklerin başında ‘nikah memurluğu’ mesleği gelmektedir. Bu mesleği icra eden kişiler insanların en mutlu anlarına, düğünlere, nikahlara tanıklık eder. İnsanların birbiriyle evlenmesi gibi özel, eşsiz anlarda görev yapar. Hemen hemen herkes düğünlere, nikahlara gitmiş ve nikah memurunu görmüştür. Ancak bu memurlarla ilgili pek az şey bilinir. Özellikle de maaşlarının ne kadar olduğu sık sık sorulur. Düğün, nikah başına para alıp almadıkları araştırılır.

Nikah Memuru Nedir? Nasıl Olunur?

Nikah Memuru Nedir? Kimdir?

Bu meslek Türkiye’de yaklaşık 100 yıl önce ortaya çıkmıştır. 1926 yılında Medeni Kanunu TBMM’de kabul edilip hayatımıza girince resmi nikah işlemi zorunlu oldu. Kanuna göre nikah memuru bu kapsamda insanların evliliklerini tescilleyip devlet kayıtlarına geçirir. Bu kişilere evlendirme memuru ya da evlendirme görevlisi de denir. Yerel yönetimlerin , belediyelerin olduğu yerlerde nikahlar belediye başkanı ya da başkanın vekili tarafından kıyılabilir. Hatta köylerde muhtarlar da nikah kıyabilir. Son olarak müftülere de bu yetkiler verilmiştir.

Nikah Memuru Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Bu meslek için çalışma şartlarının oldukça kolay olduğu sanılır. Alt tarafı imza atıldığı söylenerek havadan para kazanıldığı iddia edilmektedir. Oysa durum bundan farklıdır. Çünkü nikah memuru hafta sonu, bayram, resmi tatil, dini özel gün demeden çalışmak zorunda kalabilir. Ayrıca görevi gereği şehrin ya da ülkenin en ücra köşesine gitmek zorunda kalabilir. Bu şartlar oldukça zorludur. Üstelik sürekli düğün ve nikah gibi toplu, stresli, gergin, kalabalık etkinliklerde çalışmak zorlayıcı olabilir. Çalışma saatleri ise değişiklik gösterebilir. Özellikle yaz aylarında çok yoğun görev alan personellerin kış aylarında iş yoğunluğu daha azdır.

Nikah Şahidi Nedir? Kim Olur? Ne Yapar? Kaç Nikah Şahidi Olur?

Nikah Memuru Maaşları Ne Kadar?

Nikah memurları, belediyelerde çalışan memurlar, personel arasından seçilir. Belediyede memur olarak çalışırken daha sonra nikah memuru olan kişilerin maaşlarında bir değişiklik olmaz. Örneğin belediyede 12 bin 750 TL alan personel, nikah memuru olduğunda yine 12 bin 750 TL ücret alır. Burada değişen tek şey sosyal denge tazminatıdır. Nikah memurları sosyal denge tazminatı alır. Ayrıca hafta sonu ve resmi tatillerde çalışanlara fazla mesai ücreti verilir. Bugünlerde çalışıldığına her saat için 2-3 TL arasında ücret alınır. Nikah memuru maaşları 13 bin TL civarındadır. Nikah memuru ücretleri 10 bin 750 TL civarındayken 13 bin 250 TL’ye kadar yükselmiştir.

Nikah memuru günde kaç saat çalışır?

Nikah memurlarının çalışması saatleri her memur ile aynıdır. Nikah memurları haftada 40 saat çalışır. Diğer memurlar ile aynı haklara sahiptir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.