kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Radyoterapi Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Radyoterapi teknikeri ne kadar maaş alıyor? Brüt ve net maaşları ne kadar? Özel sektörde ve devlette radyoterapi teknikeri maaşı ne kadar?

A+
A-

Radyoterapi teknikeri, uzman hekim eşliğinde çalışan yardımcı sağlık personelidir. Sağlık alanında görevli Radyoterapi teknikerleri maaşları peki ne kadar oldu?

Maaş konusu ülkemiz adına oldukça farklıdır. Maaşını gizleyenler, gizlemek isteyenler olduğu gibi herkesin maaşını, ne kadar kazandığını öğrenmek isteyen tipler de bulunmaktadır. İnternet hayatımızın bu kadar içine girmeden önce her meslek grubunun ne kadar kazandığını öğrenmek oldukça zor, hatta imkansızdı. O meslek grubundan ne kadar kazandığını söyleyecek birisini tanımak gerekiyordu ki ne kadar kazandıklarına dair bilgi edinilebilsin.

Tabi ki sadece kuru bir meraktan değil bir mesleğe başlamadan hemen önce veya mesleği yapmaya karar verip vermeme aşamasında da bireyler ne kadar kazandıklarını, kazanacaklarını öğrenmek isterler ve bu da en doğal haklarıdır. Bu açıdan biz özellikle böyle bir amaçla araştırma yapan okurlara yol göstermesi açısından mesleklerin maaş bilgilerini derleyebildiğimiz kadar sunmaya çalışıyoruz. İçeriğimizde radyoterapi teknikeri maaşlarına dair bilgiler edinebileceksiniz.

Radyoterapi Teknikeri Maaşları 2023 Ne Kadar?

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ NEDİR? NE İŞ YAPAR? NASIL RADYOTERAPİ TEKNİKERİ OLUNUR?

Radyoterapi teknikerliği ile ilgili olarak bu başlığı daha kapsamlı incelediğimiz ilgili içeriğe aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz fakat maaş bilgisinden önce genel haliyle radyoterapi teknikeri nedir ona dair bilgi vermek yerinde olacaktır.

Radyoterapi teknikeri bir sağlık teknikeridir ve genellikle branşındaki uzmanın, hekimin görevlendirmeleri doğrultusunda yardımcı teknik personel olarak görev yaparlar. Radyoterapi teknikeri görevleri kabaca şu şekildedir:

  • Radyoterapi alanındaki cihazların, tedavi malzemelerinin ve her türlü ekipmanın bakımını, onarımı yapmak ve sterilize edilmesini sağlamak
  • Uzman doktorların direktifleri ile işlemlere katılmak ve cihazların kullanımını yapmak
  • Tedavi sırasında hastayı gözlemlemek, beklenmeyen durumları not almak ve bunları uzman doktora bildirmek
  • Radyasyon güvenliğini sağlamak ve radyasyon güvenliği ve kalite-kontrol biriminde görev almak
  • Tehlike anında radyasyon güvenliği kurulunun hazırladığı acil durum planını uygulamaya sokmak

Peki nasıl radyoterapi teknikeri olunur sorusunun cevabına gelecek olursak radyoterapi teknikeri olmak için bir kişinin öncelikle ilgili bir bölümden mezun olması gerekmektedir ve radyoterapi teknikerliği yapabilmek için de bu bölüm Radyoterapi bölümüdür. Bu bölümden mezun olduktan sonra kamuda radyoterapi teknikeri olmak isteyen bir birey KPSS’ye girmeli ve mesleğe yerleşmesine yetecek bir puan elde etmelidir. Özel sektör için ise izlenebilecek yol mezuniyet sonrası iş ilanlarına başvuru yapmak ve radyoterapi teknikeri olarak işe kabul görmeyi beklemektir.

 

radyoterapi teknikeri maaslari 2021

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR?

Devlette yeni başlayan bir radyoterapi teknikeri maaşı net maaş olarak incelendiğinde 18-21bin TL ortalamasında görünmektedir. Öncelikle buradaki rakamı aralık olarak vermemizin nedeni kurumdan kuruma değişebilen ek ödemeler, AGİ, çocuk yardımı vb. etkenlerdir. Bunlara bağlı olarak radyoterapi teknikeri net maaşı buradaki rakamlara denk gelmekte hatta aşağı veya yukarı yönlü 100-200 TL oynaklık gösterebilmektedir.

İkinci olarak radyoterapi teknikeri net maaşı diye belirtmemizin sebebi genellikle piyasada dolaşan bilgilerde brüt maaşların görünüyor olmasından kaynaklı olarak her meslek grubunun isyanlarını görüyor olmamızdır. Brüt maaş aslında bir personelin asıl geliridir ve maaş yerine gelir denerek bunun anlaşılması gerekir fakat maaş ele geçen miktar üzerinden değerlendirildiği için devlete yatırılan gelir vergisi, GSS primi, emeklilik kesintisi gibi giderler olan toplamda 1000-1200 TL civarında olan bu giderler üzerinden sorun çıkmaktadır.

ÖZEL SEKTÖR RADYOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI KAÇ TL?

Radyoterapi teknikerliği veya başka bir meslek grubu (istisna bazı meslekler hariç) genellikle özel sektörde işe başlarken asgari ücret dolaylarında bir maaş ile işe başlamaktadırlar. Kişinin kendini geliştirmiş olması, girebileceği kurum ve benzeri değişkenlere bağlı olarak da 10-12 bin TL maaş verilir.

Radyoterapi Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

Radyoterapi stajı kaç gün?

Radyoterapi programının öğrencilerinin bir adet zorunlu stajı vardır ve 20 iş günüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.