kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 KPSS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu Mu? İşte KPSS Tarihleri

2019 KPSS Sınav Giriş Yerleri Belli Oldu Mu? İşte KPSS Tarihleri… 2019 yılında düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım sürüyor. Peki sınav giriş yerleri açıklandı mı? KPSS ne zaman düzenlenecek? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

Türkiye’de devlet memuru olmak isteyen binlerce hatta milyonlarca kişi bulunmaktadır. Üniversitelerde okuyan, mezun olan, özel sektörde çalışan pek çok kişi memur olma hayali kurmaktadır. Bu kapsamda da memur adaylarının önüne Kamu Personeli Seçme Sınavı yani kısaca KPSS çıkmaktadır. Her yıl düzenlenen KPSS’ye hazırlanan ve giren adaylar en yüksek puanları almak için birbiriyle yarışmaktadır. Son yıllarda devlete personel alımı büyük oranda azalmıştır. Bu da en çok memur olmaya çalışan adayları olumsuz etkilemiştir. 2019 yılında da Kamu Personeli Seçme Sınavı Düzenlenecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS’ye binlerce kişi girecek. Temmuz ayında düzenlenecek KPSS için geri sayım sürüyor. 2019 yılında KPSS Genel Kültür, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik alanlarına ilişkin sınav gerçekleştirilecek. Sınavlara sayılı günler kala adaylar da çalışmalarına hız verdi. Adaylar KPSS ile ilgili pek çok soru sormaya başladı. Özellikle sınavların ne zaman gerçekleştirileceği, sınav giriş belgelerinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak konusu oldu. Peki 2019 KPSS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Sınav giriş belgeleri yayımlandı mı? KPSS 2019 tarihleri ne zaman?

KPSS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı Mı?

Binlerce memur adayının merakla ve heyecanla sorduğu sorunun cevabını sizler için araştırdık. 2019 yılında düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili olarak sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Adaylar sınav giriş belgelerinin açıklandığı tarihte sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan sınav giriş yerleri genellikle sınavdan kısa bir süre önce adayların erişimine açılmaktadır. Bu kapsamda memur adaylarının Temmuz ayının ilk haftasında sınav giriş yerlerini öğrenmesi beklenmektedir.

İşte KPSS Tarihleri 2019

Milyonlarca adayın gireceği KPSS için 2019 yılında kritik tarihler belli oldu. KPSS A ve Öğretmenlik yani genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 14 Temmuz 2019 tarihinde sabah saat 10.15’te uygulanacak.

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik yani 1. gün alan sınavı ise 20 Temmuz 2019 tarihinde sabah saat 10.15’te gerçekleştirilecek.

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik 2. gün alan bilgisi sınavı 21 Temmuz tarihinde yine sabah saat 10.15’te yapılacak.

KPSS A Grubu ve ÖABT 28 Temmuz’da yine sabah saat 10.15’te yapılacak.

KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İşte geldik en kritik olan soruya. Milyonlarca kişi Temmuz ayı içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek. Adaylar sınavlarda ter dökecek. Aylar süren çalışmanın meyveleri toplanacak. Ancak sınavlar bitse bile heyecan ve stres sona ermeyecek. Çünkü binlerce kişi gözlerini sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirecek. ÖSYM tarafından yapılan KPSS 2019 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Adaylar sınav sonuçlarını 29 Ağustos 2019 tarihinde öğrenebilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.