kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 KYK Burs ve Kredileri Ayın Kaçında Yatar? Ne Zaman Yatar?

2019 KYK Burs ve Kredileri ayın kaçında yatar? Ne zaman yatar? KYK burs ve kredisi ne zaman yatacak? 2019 KYK kredi ayın kaçında yatar? 2019 KYK bursu ayın kaçında yatar? KYK burs ve kredileri hesaba ne zaman geçer? KYK burs ve kredileri yattı mı? Ne zaman yattı? İşte KYK burs ve kredilerle ilgili merak edilenler..

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve krediler milyonlarca öğrenci için çok önemlidir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yani kısaca KYK üniversitelerde lisans eğitimi alan öğrencilere destek olur. Özellikle de maddi durumu yetersiz olan veya maddi desteğe ihtiyacı olan üniversitelilere KYK tarafından burs ve kredi verilir. KYK her yıl milyonlarca öğrenciye can suyu olarak kredi ve burs vermektedir. Öğrenciler KYK’dan burs alırsa geri ödemesiz olarak kullanabilirler. Ancak üniversiteliler KYK’dan öğrenim kredisi aldıysa mezun olduktan sonra geri ödemeleri gerekmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim döneme başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek burs ve kredi başvuru sonuçları da açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte milyonlarca üniversiteliyi de merak sardı. Pek çok kişi “KYK burs ve kredileri ayın kaçında yatıyor?“, “KYK kredi ve burslar saat kaçta hesaba geçer?“, “KYK bursu ve kredisi yattı mı?” sorularına cevap aramaya başladı.

KYK Burs ve Kredileri Ayın Kaçında Yatar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve kredilerle ilgili binlerce konu merak edilmektedir. Ancak en çok sorular soru “KYK burs ve kredileri ayın kaçında yatıyor?” sorusudur. Her yıl KYK tarafından verilen burs ve krediler için Ekim ayında başvuru işlemleri tamamlanır. Ardından da yapılan açıklama ile burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin listesi açıklanır. Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin hesaplarına burs ve krediler Ocak ayı itibariyle yatmaya başlar. “KYK burs ve kredileri hangi banka hesabına yatar?” sorusu da sorulmaktadır. KYK burs ve kredileri üniversiteler tarafından daha önce açılan Ziraat Bankası hesaplarına yatırılır. Üniversiteliler burs ve kredinin yatacağı hesabın banka kartını alarak ATM’lerden burs ve kredilerini çekebilir. Üniversite Rehberi

KYK Burs ve Kredileri Ayın Hangi Günü Yatar?

KYK burs ve kredilerinin ayın hangi günü veya günleri yatacağı pek bilinmemektedir. Binlerce üniversiteli “KYK burs ve kredileri ayın hangi günü yatıyor?” sorusunu sormaktadır. KYK tarafından verilen burs ve krediler üniversitelilerin T.C. kimlik numarasına göre belirlenmektedir. İşte KYK burs ve kredilerinin yatacağı günler..

T.C. Kimlik numarası 0 ile biten üniversitelilere burs ve krediler her ayın 6’sında yatar.

T.C. Kimlik numarası 2 ile biten üniversitelilere burs ve krediler her ayın 7’sinde yatar.

T.C. Kimlik numarası 4 ile biten üniversitelilere burs ve krediler her ayın 8’inde yatar.

T.C. Kimlik numarası 6 ile biten üniversitelilere burs ve krediler her ayın 9’unda yatar.

T.C. Kimlik numarası 8 ile biten üniversitelilere burs ve krediler her ayın 10’unda yatar.

KYK Burs ve Kredileri Saat Kaçta Hesaba Yatar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve krediler hesaba yatınca öğrencilerin mutluluğu ikiye katlanır. Bu nedenle burs ve kredilerin hesaplara yatacağı saat bile oldukça önemlidir. Peki kredi ve burslar saat kaçta hesaba yatar? Açıkçası bu konuyla ilgili olarak net bir saat vermek mümkün değil. Çünkü KYK tarafından verilen burs ve kredilerin hesaplara yatış saatleri farklılık gösterebilmektedir. KYK Burs ve kredilerinin hesaplara hangi gün yatacağı net olarak bellidir. Ancak saatler konusunda bir muamma vardır. Ancak genel olarak KYK tarafından verilen burs ve krediler öğrencilerin hesaplarına en geç sabaha karşı 03.00 itibariyle yatmaktadır. Kredi ve bursların yatmasını bekleyen üniversitelilerin gece 00.00’dan itibaren sabah karşı 03.00’a kadar hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

KYK Burs ve Kredileri Hafta Sonu Yatar Mı?

KYK burslarının hangi gün ve hangi saatte yatacağı merak edilmektedir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak merak edilen bu konuları cevaplandırdık. Ancak cevabı merak edilen sorular bunlarla sınırlı değil. “KYK burs ve kredileri hafta sonu yatar mı?” sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Pek çok kişi cumartesi ve pazar günleri burs ve kredilerin yatıp yatmayacağını merak etmektedir. KYK bursları yukarıda detaylıca açıkladığımız günlerde hesaplarına yatmaktadır. Örneğin ayın 8’i pazar gününe denk gelse bile paranız hesabınıza yatar. Bu sorunun cevabı kısaca “KYK bursları hafta sonu hesabınıza yatar.” olacaktır.

2019 KYK Burs ve Kredi Miktarı Ne Kadar?

2018-2019 eğitim öğretim döneminde üniversitelilere verilecek burs ve kredi miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla burs ve kredi ücretleri artırıldı. İşte 2019 burs ve kredi miktarları..

Lisans 500 Türk Lirası

Yüksek lisans 1000 Türk Lirası

Doktora  1500 Türk Lirası

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

2018-2019 KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

6090 1 e9eba1841439f4ace2ccbb2f98e3e055

Yorumlar

  1. ıknur seker Avatar ıknur seker dedi ki:

    Maddi anlamda güzel ama ödemesi sıkıntı. Umarım harcadığımız kadar da rahat öderiz

  2. ıknur seker Avatar ıknur seker dedi ki:

    Maddi anlamda güzel ama ödemesi sıkıntı. Umarım harcadığımız kadar da rahat öderiz

  3. ıknur seker Avatar ıknur seker dedi ki:

    Maddi anlamda güzel ama ödemesi sıkıntı. Umarım harcadığımız kadar da rahat öderiz