kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı 10. Promosyon Alımı Taban Puanları

2019 yılında gerçekleştirilecek olan 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı alımı için sözlü mülakata katılacak adayların listesi ve taban puanlar açıklandı.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kayıt dışı istihdamla mücadele için aslî olarak görevlendirdiği meslek grubu olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği için 2019 yılında gerçekleştireceği 10. Promosyon alımı taban puanları Kurumun daha evvel ilan ettiği şekilde 20 Haziran 2019 tarihi itibariyle açıklandı. Alım süreci ve başvuru safhasına dair detaylar ile mesleğe dair bilgileri ve taban puan bilgisini haberimizde bulabilirsiniz.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı

Sosyal Güvenlik Kurumu 24 Mayıs 2019 tarihinde 350 tanesi Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler, İşletme ve İktisat Fakültesi mezunu adaylar arasından, 50 tanesi ise üniversitelerin İstatistik, Matematik veya Aktüerya bölümlerinden mezun adaylar arasından olmak üzere toplam 400 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alacağını duyurdu.

Verilen ilanla birlikte SGK Denetmen Yardımcılığı alımında özellikle puan türlerine dair bazı yenilikler ön plana çıktı.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Puan Türleri

2019 yılında verilen 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı için geçtiğimiz dönem alımından farklı olarak iki puan türü daha ilave edildi. SGK Denetmen Yardımcılığı alımına İİBF/SBF grubundan başvuru yapacak olan adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS A Grubu sınavından almış olmaları gereken KPSS P23 ve KPSS P42 puanlarına ilave olarak 2019 alımı ile birlikte KPSS P40 ve KPSS P47 puanları da alım koşullarına eklenmiş oldu.

İstatistik, Matematik, Aktüerya grubu içinse talep edilen puan yine KPSS P13 olarak belirlendi.

Adayların SGK Denetmen Yardımcılığı alımına başvuruda bulunabilmeleri için bu puan türlerinin en az birisinden 75 ve üzeri puana sahip olmaları gerekti.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Başvuruları

Kurum başvuruları E-Devlet sistemi üzerinden 10 Haziran 2019 ilâ 17 Haziran 2019 tarihleri arasında kabul etti. Başvurular yalnızca elektronik ortamda gerçekleştirildi ve adaylardan ilave bir evrak gönderimi talebinde bulunulmadı.

2019 alımı ile birlikte ilave puan türlerinin yanında mülakat açıklanma ve atama süreçlerine dair de bazı yenilikler hayata geçirildi. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği ile birlikte gelen mülakatların tamamlanmasının ardından 30 gün içerisinde sonuçların açıklanması hükmü ilk kez bir ilanda kendisine yer buldu. Bu hükme dayanarak sözlü mülakat sonuçlarının, mülakatların tamamlanmasını takip eden 30 gün içerisinde açıklanmasını beklemekteyiz.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Taban Puanları

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı için başvuruda bulunan adaylar kendi grupları içerisinde yani Hukuk Fakültesi, İİBF/SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunu adaylar kendi içerisinde, İstatistik/Matematik ve Aktüerya mezunu adaylar kendi içerisinde sıralanarak taban puan belirlenmiştir. Kamu Haber

Her iki grup için de Kurum tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılabilmek için; mesleğe alınacak aday sayısının en yüksek puanlı dört katı kadar arasında yer almak gerekmekteydi. Bu bağlamda iki grup için ayrı ayrı sözlü mülakata alınacak aday sayıları ve sözlü mülakata katılmaya hak kazanan son sıradaki adayın puanı şu şekilde oluştu;

Alım Grubu Alım Sayısı Mülakata Katılacak Aday Sayısı Taban Puan
İİBF/SBF 350 kişi 1400 kişi 85,33522
İstatistik/Matematik 50 kişi 200 kişi 78,44475

Mülakata katılacak adayların Listesini ve giriş yerlerini incelemek için Tıklayınız!

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

2019 yılında da daha evvelki yıllarda olduğu gibi Denetmen Yardımcılığı alımı Kurumca gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlar ile yapılacak. Bu mülakat süreci 8 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak ve 19 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek.

Sözlü mülakatlar aşağıdaki derslerin konularından gerçekleştirilecek;

sgdy konu

Sözlü mülakatlara hazırlanmak isteyen adayların merak ettiği iki hususa detaylıca değindiğimiz yazılarımızı inceleyerek SGK Denetmen Yardımcılığı mülakatına dair bir yol haritası çıkarabilirsiniz.

Bu yazılarımızdan ilki genel anlamda mülakat konusunda yapılması gerekenler ile mülakat esnasında nasıl davranılması, mülakata nasıl giyinirlerek gidilmesi gerektiği gibi temel kaideleri içeren yazımızdır.

İkinci yazımız ise SGK Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakatlarına dair nasıl bir çalışma yürütülebileceğine dair detaylı bilgi içeren yazımızdır. Bu yazımızda özellikle adayların merak ettiği Kurum mevzuatı, iş ve sosyal güvenlik hukuku ve mesleğe dair sorulabilecek sorular hakkında detaylı bir çalışma yöntemi sunmaya çalıştık.

SGK Denetmen Yardımcısı Ne İş Yapar?

SGK Denetmen Yardımcılığı mesleğine girecek olan adayların, meslekte hangi işleri ne şekilde yapacaklarına dair tüm detayları anlattığımız MESLEK TANITIMI yazımızı okumak için Tıklayınız!

Ayrıca Mesleğe dair detayları anlattığımız videomuz için;

2019 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakat Sürecini takip etmek, soru sormak ve bilgi paylaşmak için FORUM başlığımızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.