kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dernetim ve kontrolle görevli olarak istihdam ettiği Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı için 2020 alımı ve sınavı ne zaman yapılacak? Mesleğe giriş nasıl? Sınavı nasıl yapılıyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na bağlı olarak denetim ve kontrol ile görevlendirdiği kariyer meslek olan Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı 2020 alımı ne zaman yapılacak? 2020 SGK Müfettiş Yardımcılığı alım şartları neler? 2020 SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavı ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

2020 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı Nasıl Yapılacak? Sınavı Nasıl?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun denetim ve kontrol ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile bağlı grup başkanlıklarında görevlendirdiği Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılarının alım süreci de diğer kariyer mesleklerin alım süreçleri gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin gerçekleştirdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarından puan almakla başlıyor. Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden veya İktisadi İdari Bilimler ile buna denk sayılan fakültelerinden mezun olan adayların KPSS A Grubu oturumlarına katılarak elde edecekleri Kurumca belirlenmiş puan türleri ile yapacakları başvuru neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı yarışma sınavlarına katılmaları mümkün olmaktadır.

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı mesleği için gerçekleştirilen sınavlara başvurmak isteyen adayların Devlet Memurları Kanunu genel memuriyet şartlarını taşıyor olmalarının yanında alımın gerçekleştirileceği sene başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları, Kurumun askerlik durumu ve sağlık durumu ile alakalı belirlediği kıstaslara uygun olmaları ve Kurumun belirlemiş olduğu puan türlerinden yeterli puanı almış ve başvuru neticesinde yapılacak puan sıralamasında mesleğe alınacak aday sayısının beş katı kadar aday arasında yer alabilmiş olmaları şarttır.

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı alımları yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki ayrı aşamada gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalardan ilki olan SGK Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara alan bilgisi konularından, yabancı dil konularından sorular yöneltilmekte buna ilave olarak bir de kompozisyon oturumu gerçekleştirilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına, sınav konularına, meslekte sizi nelerin beklediğine dair daha detaylı bilgilere Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı meslek tanıtım yazımızda aşağıdaki yönlendirme yardımıyla ulaşabilirsiniz;

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı 2020 Sınavı Ne Zaman Olacak? 2020 SGK Müfettiş Yardımcılığı İlanı Ne Zaman Gelecek?

Bir süredir müfettiş yardımcılığı için alıma çıkmayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, 2020 yılında ilan yayınlamasını bekliyoruz. Bu beklentimizi kuvvetlendiren unsurlardan birisi Sosyal Güvenlik Kurumu’na 2020 yılında kullanılmak üzere verilen 1495 kişilik atama izni. Bu atama izni içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kariyer meslekleri olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı kadrolarını da barındırmaktadır. Bunun yanında Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sayın Mustafa Apaydın sosyal medya üzerinden adaylar tarafından kendisine yöneltilen yeni alıma dair sorulara ülkemizde görülen Koronavirüs Kovid 19 salgın sürecinin netleşmesinden sonra planlarının olduğunu dile getirmiştir. Bu da 2020 yılında bir alım yapılmasının, salgın sürecinden sonrası için planladığını gösteren donelerdendir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Alımı Puan Türleri Değişecek Mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı ve çalışma alanı ile bildiğiniz üzere Çalışma Ekonomisi lisans alanına oldukça yakındır. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı alımlarına başvuruda Çalışma Ekonomisi içeren bir puan türü kullanılmamaktadır. Bu konuda geçtiğimiz alım sürecinde itiraz ve talepler olmuş bu taleplere müspet bir şekilde karşılık veren Sayın Apaydın böyle bir düzenlemenin yapılabileceğinin sinyallerini vermişti. Bu yönüyle 2020 Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı alım sürecinde Çalışma Ekonomisi testini de içeren bir KPSS A Grubu puan türünün başvuru şartlarına eklenmesini bekliyor, umuyoruz.

KPSS A Grubu puan türlerini, hangi puan türlerinin hangi test ağırlığına sahip olduğunu daha detaylı öğrenmek için aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı alım süreçlerini takip etmek, sınava hazırlanacak diğer adaylar ile istişare etmek için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.