kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Felsefe Soruları ve Cevapları

TYT Felsefe soruları nelerdir? TYT soruları ve cevapları nelerdir? ÖSYM TYT oturumu kaç soru? TYT kaç dakika uygulandı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT Felsefe Soruları ve Cevapları

Binlerce gencin sınav maratonu hız kesmeden devam ederken bizler de gençlere faydalı olacağını düşündüğümüz konular hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz. Bugün sizlere TYT felsefe soruları ve cevaplarını derledik.

TYT Sınavında Adaylara Kaç Soru Soruldu? TYT Sınavı Süresi Kaç Dakikaydı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 yılında üniversite öğrencisi olmak isteyen lise son sınıf öğrencileri ile mezuna kalan adaylar için YKS’nin ilk oturumu olan TYT Temel Yeterlilik Testi düzenledi. ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavda adaylara orta öğrenimlerinin ilk periyodunda görmüş oldukları derslerden sorular yöneltildi. Bu sorular adaylara toplam 4 ayrı alan altında ve farklı sayılarda soruldu. TYT’de adaylara toplam 120 soru soruldu ve bu 120 sorunun 20 soruluk kısmı sosyal bilimler alanlarından, 20 soruluk kısmı fen bilimleri alanlarından, 40 soruluk kısmı Türkçe alanından ve yine 40 soruluk kısmı Matematik alanındandı.

TYT’ye katılan milyonlarca adaya yöneltilen 120 adet soru için normal şartlarda tanınan süre 135 dakika yani 2 saat 15 dakika idi. Ancak yılında pandemi süreci içerisinde gerek okul ve dershanelere gitmekten mahrum kalan gerekse sınav tarihinin değiştirilmesi sebebiyle konsantrasyon sorunu yaşayan adayların daha rahat bir sınav geçirebilmeleri adına bir defaya mahsus olmak üzere sınav süresi 165 dakikaya yani 2 saat 45 dakikaya çıkarıldı. TYT oturumu bu durumda saat 10:15’te başladı ve saat 13:00’da sona erdi, böylece adaylar YKS‘nin ilk kısmını geride bırakmış oldu. Adaylar lisans programlarına yerleşecek puanları elde edebilmek için AYT oturumlarına katılacaklar.

TYT Felsefe Soruları ve Cevapları

1) Descartes ile ilgili soru – Duyu

2) Kant sorusu – Akla güvenme ve bilgi

3) Toplumsal kurallar özgürleştirici olmalı

4) Bedensel açıdan haz almak

5) Toplumsal kurallar özgürleştirici olmalı

TYT Felsefe soruları sınava katılan adayların bizlere ilettikleri bilgiler ve anımsadıkları yanıtlar eksenin düzenlenmektedir. Bu nedenle sorularda ve yanıtlarda eksik ya da yanlış unsurlar olabilir. Yazımız yeni bilgiler bize ulaştıkça güncellenecektir, sizler de yazımıza yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.