kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Vergi Müfettiş Yardımcılığı (VMY) Sınavı Kaç Puanda Kalır?

175 Vergi Müfettiş Yardımcısının alınacağı yazılı sınava 875 kişi katılacak. KPSS puan türlerinden sınav başvurusu yapılabilecek. Vergi Müfettiş Yardımcılığı (VMY) Sınavı Kaç Puanda Kalır?

A+
A-

Müfettiş yardımcılığı sınavı hakkında merak edilen konuları sizler için bu yazımızda derledik. Sınav puanı kaçta kalır, hangi puan aralığında olur gibi merak edilenler bu yazımızda…

Vergi Müfettiş Yardımcılığı (VMY) Sınavı Kaç Puanda Kalır?

Kamu Personeli Seçme Sınav Lisans sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önceden ilan edilen kadrolara ait ilanlar bir bir açıklanmıştır. İlk gelen ilan, 15 kişilik Hazine ve Maliye Müfettişliği, ikinci ilan 1.000 kişilik Gelir Uzman Yardımcılığı, üçüncü gelen ilan 500 kişilik Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ve dördüncü gelen ilan ise 175 kişilik Vergi Müfettiş Yardımcılığı olmuştur. Vergi Müfettiş Yardımcılığı ilanı için şartlar sınav ilan metninde yer almıştır. Sınavda temel şartların yanı sıra sınava katılacak adaylar için, KPSS de yer alan sekiz farklı puan türünün en az bir tanesinden 80 puan ve üzerinde almış olmak şartı aranmaktadır. Birbirinden farklı şekilde hesaplaması yapılan bu puan türlerine geçmeden VMY sınav şartlarını bir kez daha sıralamak istiyoruz:

  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların bazı başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartların başında elbette Devlet Memurluğu temel şartları gelmektedir. DMK’nın kırk sekizinci maddesi hükümleri ile sabit bu koşulların yanında adayların Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımının yapılacağı otuz beş yaşlarının tamamlamamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca erkek adayların askerlik ile ilişiksiz durumda olmaları da şarttır. 
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların bu sınava daha evvel en fazla iki defa katılmış olmaları gerekmektedir. 
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversitelerin Hukuk fakültelerinden ya da İktisadi ve İdari Bilimler ile buna denk sayılan fakültelerin bölümlerinin birisinden mezun durumda bulunmaları şarttır. Mezun olmamış olan adayların Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmaları mümkün değildir.
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarına katılmış olmaları ve KPSS P17-P18-P22-P23-P27-P28-P47-P48 puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına yukarıda yer alan puan türlerinden birisi ile başvuran adayların, mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının beş katı kadar (875 Aday) yüksek puanlı olanı Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımının ilk aşaması olan yazılı sınava katılma hakkı elde edebilecektir. 

Bu şartlar içerisinde adaylar için en öngörülemez olan şart, farklı sekiz puan türüne göre son iki yıl içerisinde gerçekleşen KPSS için 875 aday arasında yer almak şartı olarak görülmektedir. Ayrıca bu konuda daha ciddi sıkıntı iki farklı yıl içinde alınan KPSS puanlarının da geçerli sayılması konusudur. Arkadaşlarımızın bu hesaplamada işleri kolaylaştırmak adına vergi müfettiş yardımcılığı sınavı için 875. sırada katılabilecek adayın kaç puanı olması gerektiğini hesaplamaya çalışacağız.

VMY Yazılı Sınavına Son Sırada Katılan Adayın Puanı Hangi Aralıkta Olabilir?

Vergi Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına katılacak aday sayısı, 875 olarak açıklanmıştır. Bu sınav için iki farklı yılda alınan KPSS puanları ve sekiz farklı puan türü kullanılabilecektir. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre bu puan türlerinde elde ettiğimiz veriler üzerinden bir hesaplama yapmaya çalışacağız:

 KPSS P48 puan türüne göre 86,320 puan alan adayın başarı sıralaması 789. Aynı puan türünde  başarı sıralaması 700 civarında yer almaktadır.

KPSSP48 puan türüne göre 87,48 puan alan adayın başarı sıralaması 538. Aynı puan türünde başarı sıralaması 470 civarında yer almaktadır. 

Sadece P48 puan türünden hareket ettiğimizde dahi VMY yazılı sınava katılacak son sıradaki adayın puanının 88 ve üzerinde kalacağı ortaya çıkmaktadır. Bu puan türünün yanı sıra diğer yedi puan türünü de hesaplamaya kattığımızda, VMY yazılı sınavına katılacak son sırada yer alan adayın puanının 89 puan ve üzerinde olacağını düşünüyoruz. Sınav ilanının henüz bir hiç bir atamada yapılmadan yayımlanmış olması, yazılı sınav taban puanının yüksek kapatmasının en büyük nedeni olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.