kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS İlköğretim Matematik ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

9 Ağustos 2020 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği sınav konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? Yazımızda.

A+
A-

ÖSYM tarafından 2020 KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri oturumlarını takip eden ikinci haftada gerçekleştirilecek olan 9 Ağustos 2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavında adaylara soru sorulacak olan konular nelerdir? Bu konulardan gelecek olan soruların dağılımı nasıldır? Soru sayısı ve puan geçerliliği ile diğer detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 KPSS ÖABT Sınavı Hangi Alanlar İçin Gerçekleştirilecek?

2020 yılında kamu okullarında öğretmen olarak görev yapmak isteyen adaylar için gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ek olarak bazı öğretmen adayları için düzenlenen 2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği adaylarını da kapsamaktadır. 2020 KPSS ÖABT’nin diğer tüm öğretmen adaylarından farklı olarak kapsadığı öğretmenlik alanlarını incelemek, KPSS ÖABT sınavına dair daha detaylı bilgiler almak için aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Alan Sınavı’nda Hangi Puan Türü Hesaplanır ve Bu Puanlar Kaç Yıl Geçerli Olur?

2020 KPSS ÖABT’ye İlköğretim Matematik Öğretmenliği alanından katılacak olan adayların, alana tabi diğer öğretmenlikler gibi hesaplanacak olan KPSS puan türleri KPSS P121 olacaktır. KPSS 121 puan türü adayların katılım gösterecekleri, KPSS Lisans, KPSS Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavının belirli oranlarda ağırlıklandırılması ile oluşmaktadır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği adaylarının atanmalarında kullanacakları KPSS P121 puan türünün hesaplanmasında, katılacakları testlerin ağırlıkları aşağıdaki şekildedir;

2020 KPSS Lisans oturumunun ağırlığı; %30

2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun ağırlığı; %20

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği; %50

Öğretmen adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavında elde ettikleri puanların geçerlilik süresi yıllardan beridir tek yıldı. Bu uygulama iki sene evvel yapılan değişiklikle geride kalmış ve geçerlilik süreleri 2 seneye çıkarılmıştı. Ancak 2019 yılında yeniden düzenleme yapılarak KPSS P121’in geçerlilik süresi eskiden beri süregelen duruma geri döndürülmüş ve 1 yıla indirilmiştir. KPSS P121’in geçerliliğinin bir yıl olarak uygulanması 2020 KPSS ÖABT ile hayata geçecektir.

osym binasy

2019 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Sınavına Kaç Aday Katıldı? Ortalamalar ve Standart Sapma Değeri Nasıl Gerçekleşti?

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
75 10,425 30,693 9480

2019 yılında gerçekleştirilen 2019 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavında adaylar, diğer sözel alanlara kıyasla daha düşük bir ortalama net değeri ortaya çıkarmışlardır. Bunun yanında Matematik Öğretmenliği alanının kendi içerisinde bölümlere ayrılması sebebiyle de düşük sayılı katılımı olan öğretmenlik alanlarından birisi olmuştur.

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Sınavı Konuları Nelerdir? İlköğretim Matematik Öğretmenliği Alan Soru Dağılımı Nasıl?

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavında adaylara diğer öğretmenlik alan bilgisi testlerinde olduğu gibi toplam 75 adet soru yöneltilmektedir. Ancak 2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavında, diğer çoğu ÖABT oturumundan farklı olarak adaylara soruları yanıtlamaları için tanınan süre 120 dakika değil, 150 dakika olacaktır. Alanın sayısal ağırlıklı sorulardan oluşması ve işlem yapmayı gerektirecek olması bu farkın en temel sebebidir.

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavında adaylara yöneltilecek olan toplam 75 sorunun %20’lik kısmı İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan eğitimi konularından, %80’lik kısmı ise İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan bilgisi konularından meydana gelecektir.

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavının 60 soruluk kısmını kapsayan alan bilgisi bölümü aşağıda yer alan derslerden meydana gelmektedir;

-Analiz Dersi; 21 soru
-Geometri Dersi; 15 soru
-Cebir Dersi; 15 soru
-Uygulamalı Matematik Dersi; 9 soru

*2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavı ile alakalı olarak bilgileri içeren yazımız mevcut ÖSYM kılavuzlarından ve bilgilendirmelerinden faydalanarak hazırlanmıştır. Bu bilgilerde herhangi bir resmi değişim olması durumunda yazımız bu değişimler göz önüne alınarak güncellenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.