kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 YKS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? TYT ve AYT Okulları Ne Zaman Belli Olacak?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 27 Haziran 2020 TYT ve 28 Haziran AYT sınavları için bir aydan daha kısa süre kaldı. Adayların çalışmalarını ciddi şekilde arttırdığı bu günlerde biz de 2020 YKS sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihi belirtmek istedik. TYT ve AYT sınavlarının yapılacağı okular AİS'te ne zaman belli olacak? Sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar…

YKS
A+
A-

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) için bir aydan daha kısa süre kaldı. ÖSYM tarafından 27 Haziran 2020 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 28 Haziran 2020 tarihinde de Alan Yeterlilik Testi (AYT) uygulanacak. Adayların çalışmalarını hızlandırdığı bu günlerde yapılacak olan bu sınavlarla ilgili merak edilen konulardan bir tanesi sınav yerlerinin AİS üzerinden ne zaman açıklanacağı konusudur. Sınava hazırlanan adaylar hangi okullarda sınava gireceklerini şimdiden öğrenmek istemektedir. Son noktada, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre sınav giriş yerleri açıklanacaktır. Aday İşlemleri Sistemi üzerinden açıklanacak olan giriş yerleri, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi, bu yıl da sınava yakın tarihlerde açıklanacaktır. Öğrencilerin fiziki olarak sınav yerlerini görmelerini mümkün kılacak şekilde belirlenen bu tarihleri, biz de geçmiş yıllarda uygulanan sınavlara göre açıklamaya çalışacağız. Bu konularda standart bir takvim izleyen ÖSYM, bu seneki TYT ve AYT sınavları içinde geleneği bozmayacak diye düşünüyoruz.

2020 TYT Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2020 YKS ‘nin ilk oturumu olan TYT sınavı 27 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak. 2,5 milyondan fazla adayın katılacağı sınav 165 dakika sürecek. Öğrencilere toplam 120 test sorusu yöneltilecek. Sınava katılacak olan adaylar, sınav giriş yerlerini sınavdan 10 gün önce görebilecektir. ÖSYM ülke genelinde uygulanacak olan sınavlarda, sınav giriş belgeleri sınava en geç 10 gün kala AİS üzerinden açıklamaktadır. En iyi ihtimalde ise sınava 14 gün kala açıklamaktadır. Biz bu yılda sınav giriş belgelerinin 10 gün önce açıklanacağını düşünüyoruz. Adaylar 2020 TYT sınav giriş yerini 17 Haziran 2020 tarihi itibariyle görülebilecektir.

2020 AYT Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2020 YKS ‘nin ikinci oturumu olan AYT sınavı 28 Haziran 2020 Pazar günü uygulanacak. 2 milyondan fazla adayın katılacağı sınavda, 40’ar sorudan oluşan dört bölüm, toplam 160 test sorusu sorulacak ve  180 dakika süre verilecektir. TYT sınavında olduğu gibi bu sınava katılacak olan adaylar, sınav giriş yerlerini sınavdan 10 gün önce görebilecektir. ÖSYM ülke genelinde uygulanacak olan sınavlarda, sınav giriş belgeleri sınava en geç 10 gün kala AİS üzerinden açıklamaktadır. En iyi ihtimalde ise sınava 14 gün kala açıklamaktadır. Biz bu yılda sınav giriş belgelerinin 10 gün önce açıklanacağını düşünüyoruz. Adaylar 2020 AYT sınav giriş yerini 17 Haziran 2020 tarihi itibariyle görülebilecektir.

2020 YDT Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2020 YKS ‘nin üçüncü ve son oturumu YDT sınavı 28 Haziran 2020 Pazar günü öğleden sonra uygulanacak. 120 bine yakın adayın katılacağı sınavda, 80 soru sorulacaktır. Bu sınavda adaylara 120 test sorusu yöneltilmektedir. TYT ve AYT sınav giriş yerlerinin açıklandığı tarih olan 17 Haziran 2020 tarihi itibariyle 2020 Yabancı Dil Testi (YDT) sınav giriş belgeleri AİS’te görülebilecektir. 

Adayların Dikkatine!

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılacak olan adayların, sınav öncesinde hangi okullarda sınavlara katılacaklarını öğrendikleri günden itibaren sınav giriş yerlerine gitmeleri gerekmektedir. Sınav öncesinde, okul yerinin öğrenilmesi, sınav salonunun incelenmesi, sınava girecekleri sıranın kontrol edilmesi çok önemlidir. Sınav gününde herhangi bir telaşa mahal vermemek için sınav gününden önce sınav yerlerine en az bir kez gidilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.