kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Turkcell Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Turkcell personel maaşları 2023 ne kadar? Turkcell çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Turkcell personel, kasiyer, satış danışmanı, mağaza sorumlusu maaşı ne kadar? Turkcell iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı nasıl yapılır?

A+
A-

Dünyanın en önemli telekominikasyon pazarlarından biri Türkiye’dir. Ülkemiz yıllardır Avrupa ülkeleri arasında en fazla telefon konuşması yapan ülke konumundadır. Ayrıca internet kullanımı, SMS kullanımı bakımından da Türkiye Avrupa ülkeleri arasında en üst sıralardadır. Bu durum ülkedeki sektörü de değerli haline getirmiştir. Özellikle akıllı telefonların ülkemizde yaygınlaşmasıyla sektörde hareketlilik artmıştır. Ülkemizde neredeyse kundaktaki çocuğun eline telefon verilmektedir. 7’den 70’e her vatandaş telefon kullanmakta, aramalar yapmakta, internet kullanmaktadır. Bu durumda telekominikasyon şirketlerinin gücüne güç katmaktadır. Türkiye’de pazarda faaliyet gösteren Turkcell, Türk Telekom, Vodafone gibi büyük şirketler bulunmaktadır. Bu şirketler hem Türkiye’nin hem de Orta Doğu ve Avrupa’nın en büyük şirketleri arasındadır. Türkiye’nin her yerinde Turkcell tabelasını görmek mümkündür. Ülkenin her yerinde faaliyet gösteren şirket büyük bir istihdam da oluşturmaktadır. Binlerce kişi firmanın oluşturduğu istihdamdan faydalanmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi firma bünyesinde işe girmeyi düşünmektedir. Peki Turkcell nedir? Ne demek? Kimin? Turkcell çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Turkcell personel maaşları 2023 ne kadar? Turkcell iş ilanları, başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır?

Taşınabilir Wifi İnternet Fiyatları

Turkcell Nedir? Ne Demek? Kimin?

Türkiye’nin en büyük GSM şirketlerinden biri olan Turkcell’in merkezi İstanbul’dur. Firmanın kuruluşu 90’lı yıllara dayanmaktadır. Mehmet Emin Karamehmet ve Murat Vargı tarafından kurulan firma sektörde 25 yıldan fazla bir süredir faaliyet yürütmektedir. Firma 2012 yılında ülkedeki cep telefonu kullanıcılarının %52,4’üne müşteri olarak hizmet vermektedir. En yakın rakibi ise firmanın yarısı kadar bir kitleye hizmet vermektedir. Firma ülkedeki en iyi hizmet sağlayanlardan biridir. Ülkenin %100’ne yakın bir alanda kapsama alanı bulunmaktadır. Ayrıca gençlere yönelik kampanyaları ile adından söz ettirmiştir. Firma 2010 yılında 5.5 milyar dolar gelir elde ederek rakiplerini kıskandırmıştır. O yılın net karı ise 1.1 milyar lira olarak kayda geçmiştir. Firmanın %38 oranında hissesine sahip olan Telia Sonera şirketi önemli ortaklardan biridir. Yönetim kurulu başkanı Ahmet Akça, Şirket yöneticisi ise Murat Erkan’dır.

Hakem Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Turkcell Çalışma Şartları 2023 Çalışma Saatleri

Gerek çekim gücü, gerek kalitesi,gerek kampanyaları ile GSM devi olarak kabul edilen Turkcell küresel anlamda önemli bir aktördür. Milyonlarca müşteriye hizmet veren firma Turkcell İletişim Merkezleri ile Türkiye’de ve çok sayıda ülkeye hizmet vermektedir. Bu kapsamda şirket bünyesinde çalışmak isteyenler firma hakkında sorular sormaktadır. Firmanın çalışma şartları ve saatleri merak edilmektedir. Turkcell bünyesinde çalışan personeller için belirlenen günlük çalışma süresi 8 saattir. Bu süre içerisinde 30 dakika-60 dakika arasında yemek, çay, sigara vb. ihtiyaç mola süreleri bulunmaktadır. Personeller haftada 6 gün çalışırlar ve 1 gün izin yaparlar. Ayrıca 1 yıllık hizmet süresini dolduran personeller 14+2 günlük yıllık izin hakkına sahip olurlar. Firma ülkenin en büyük firmalarından biri olduğu için yoğunluk had safhadadır. Bu nedenle personellerin gün içerisinde başlarını kaşıyacak vakit bulamamaları sık görülen bir durumdur. Ayrıca yoğunluk nedeniyle personellerden fazla çalışmaları istenebilir. Fazla çalışmaları için personellere mesai ücreti ödenir. Ayrıca personeller dini ve resmi tatillerde çalışırlarsa ek mesai ücreti alırlar.

Turkcell Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Firmayla ilgili en çok merak edilen konu uygulanan maaş politikasıyla ilgilidir. Firmada farklı kadrolarda binlerce personel çalışmaktadır. Bu personellerin aldıkları ücretler ise birbirinden farklı olabilmektedir. Firma bünyesinde personellerin aldıkları maaşları kadroları, pozisyonları, başarıları, aldıkları zamlar, deneyimleri gibi unsurlar belirlemektedir. BU kapsamda genel olarak firmada 5 ana kadro olduğunu söylemek mümkündür. Turkcell bünyesinde satış danışmanları, kasa sorumluları, pazarlama stajyerleri, kurumsal satış temsilcileri ve aktivasyon personelleri bulunur. Personeller en az asgari ücret seviyesinde maaş alırlar. Bu kapsamda satış danışmanı/personeli olarak çalışan kişiler 8506 TL civarında maaş alırlar. Kasa sorumlusu olarak çalışan personellerde en az 8506 TL maaş alır. Aktivasyon elemanları 9 bin 250 TL civarında maaş alırlar. Mağaza sorumlusu olarak çalışan kişiler 13 bin 500 TL civarında maaş alırlar. Ayrıca firmada prim sistemi de bulunmaktadır. Bu kapsamda personeller 500 TL ile 1000 TL arasında daha yüksek ücret alabilirler. Firma personellerinin sigortasını yatırmakta, yemek kartı vermekte ve belirli yardımlar yapmaktadır.

Turkcell İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı

Firma bünyesinde çalışmak isteyen personeller firmanın iş ilanlarını takip etmelidir. Bu kapsamda firmanın internet sitesine girerek insan kaynakları bölümünden iş ilanlarını takip edebilir ve iş başvurusunda bulunabilir. Ayrıca kariyer sitesi olarak faaliyet gösteren sitelerdeki iş ilanlarına başvuru yapılabilir. Firmanın şubelerine giderek personel ihtiyacı olup olmadığı sorulabilir ve elden iş başvurusu yapılabilir. Ayrıca firma çalışanları aracılığı ile özgeçmiş bırakabilir ve iş ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Mörş (Merchandiser) Maaşları Ne Kadar?

Turkcell özel mi?

Türkiye’nin ilk özel GSM operatörü Turkcell’in hakim ortağı devlet oldu. 

Yorumlar

  1. Ahmet mehmet Avatar Ahmet mehmet dedi ki:

    Günde 8 saat değil, 11 saat çalışıyosunuz. Buradaki bilgiler yanlış. Yol parası yok.