kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Zabıt Katibi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Zabıt Katibi Maaşları 2023 Ne Kadar? Zabıt Katibi Maaşı 2023 Ne Kadar? Zabıt Katipleri Ne Kadar Maaş Alır? Kamuda Zabıt Katibi Maaşları Ne Kadar? Zabıt Katiplerinin 2023 yılında aldıkları maaşları sizin için inceliyoruz.

A+
A-

Zabıt katipliği ülkemizdeki en popüler meslek gruplarından bir tanesidir. Bu durumun bir çok nedeni bulunmaktadır. Öncelikle Türkiye’nin her bölgesinde her şehrinde her ilçesinde çalışma olanağı bulunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde bulunan adliyelerde binlerce kişi zabıt katibi unvanında çalışmaktadır. Fakat bu geniş iş olanağının yanında zabıt katipliği mesleğinin pek çok olumsuz sayılabilecek yanı da bulunmaktadır. Adliyeye işi düşen insanlar ve sizinle beraber o işi yapan çalışma arkadaşlarınızla ilişki kurmak çok zor ve yorucu olacaktır.

Zabıt katibi olmak isteyen, zabit katibi olmayı düşünen binlerce kişi bulunmaktadır. Bu nedenle çok sorular bir soruyu da bu başlık altında cevaplamanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Kimler zabıt katibi olabilir? Zabıt katibi olmak için en az lise ve dengi bir eğitim kurumundan mezun olmanız gerekmektedir. Fakat ayrıca belirtmek gerekir ki Adalet ve Bilgisayar bölümlerinden mezun olan kişilerden daktilo ve bilgisayar sertifikaları istenmeyecektir.

Zabıt Katibi Ne İş Yapar ? Zabıt Katibi Maaşları Ne Kadardır?

Zabıt Katibi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışan personeller her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplu sözleşmeler uyarınca maaşlarına belirlenen oranlarda zam almaktadır. 2023 yılının ocak ayı itibari ile toplu sözleşme gereği devlet memurlarının maaşlarına %3 oranında zam yapılmıştır. Zabıt Katibi unvanında istihdam edilen devlet memurları, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alsalar da bünyesinde çalıştıkları kurum nedeni ile ”adalet hizmetleri tazminatı” almaktadırlar.

www.tercihiniyap.net ekibi olarak son düzenlemeleri, son maaş zamları ve değişiklikleri göz önünde bulundurarak en doğru bilgilerle Zabıt Katibi pozisyonunda çalışan personellerin 2023 yılında aldıkları maaşları sizin için inceliyoruz.

Zabıt Katibi Maaşı 2023 Ne Kadar?

Zabıt Katipleri bütün devlet personelleri gibi kademelerine/derecelerine göre maaş almaktadır. Hizmet yıllarına göre sahip oldukları dereceler Zabıt Katiplerinin maaşlarını önemli ölçüde etkilemektedir. Bu durumu hizmet yıllarına göre zabıt katiplerinin maaşlarından örnek vererek açıklarsak daha kolay olacaktır.

9/1 kademesinde/derecesinde olan (yeni mezun-yeni başlayan) ve kamu kurum ve kuruluşlarında Zabıt Katibi olarak çalışan bir personelin net maaşı 11.000Türk Lirasıdır.

1/4 kademesinde/derecesinde olan (25 yıl ve daha fazla hizmet etmiş) ve kamu kurum ve kuruluşlarında Zabıt Katibi olarak çalışan bir personelin net maaşı 12.300 Türk Lirasıdır.

Zabıt Katibi maaşları

Zabıt katibi nasıl giyinir?

Tercihen lacivert ya da gri,iki parçadan oluşan resmi bir takım elbise giyilmesi uygun olur. Giydiğiniz takım elbise resmi bir gömlek ya da bulüzle tamamlanmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.