kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cezaevi Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiyede bulunan 81 ildeki cezaevlerinde görev yapan binlerce personel arasındaki en yetkili personeller cezaevi müdürleridir. Peki 2023 döneminde cezaevi müdürleri ne kadar maaş alır? Cezaevi müdürü maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkiye’deki 81 ilde bulunan cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısının 2023 yılı içerisinde 200 bin ile 250 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Birbirinden farklı suçlarda mahkumun bulunduğu cezaevlerinde çalışmak da oldukça zorlu bir iştir. Cezaevlerinde birbirinden farklı alanlarda çok sayıda personel çalışmaktadır. Bu personellerin en rütbelisi ise cezaevi müdürleridir. Cezaevi müdürleri cezaevlerindeki her konudan sorumludur. Mahkumların talepleri, sorunları, çalışanların talepleri ve sorunları, cezaevinin güvenliği ve genel işleyişi gibi büyük sorumluluk isteyen işleri cezaevi müdürleri yönetir.

Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar?

2023 CEZAEVİ MÜDÜRÜ NASIL OLUNUR?

Cezaevi müdürleri göreve infaz koruma memuru başka bir deyişle gardiyan olarak başlar. Hapishanelerdeki/cezaevlerindeki her aşama hakkında bilgi sahibi olup zaman içinde tecrübe edinirler. Mesleklerinde başarılar doğrultusunda ve tecrübelerine göre de cezaevi müdür yardımcısı olup ardından da cezaevi müdürü olarak görev yapabilirler. İnfaz Koruma Memuru olarak göreve başlamak için de gereken Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı alınmalıdır.

Cezaevlerinde çalışmak büyük bir sorumluluk ve dikkat ister. Gerek jandarma, gerek temizlik işçisi gerek gardiyan gerekse cezaevi müdürü olsun her meslek grubu güvenlikten ödün vermeden işini yapmak zorundadır. Çünkü cezaevlerinde yapılan her hatanın bedelini birileri canıyla ya da malıyla ödeyebilir. Firar olayları yaşanabilir. Bu nedenle cezaevi personellerinin sorumlulukları oldukça fazla yaptıkları iş oldukça zordur. Peki bu denli zor bir görevi yürüten infaz koruma memurları ve cezaevi müdürleri ne kadar maaş alır? 2023 cezaevi müdürü maaşları ne kadar?

CEZAEVİ MÜDÜRÜ MAAŞLARI NE KADAR?

Cezaevlerinde infaz koruma memuru olarak göreve başlayan bir personel 2023 yılında 15 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Lisans mezunu olan infaz koruma memurları  bin Türk Lirası civarında maaş alırken ortaöğretim mezunları ise 12 bin 750 Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki kadrolu infaz koruma memurları sözleşmeli infaz koruma memurlarından bir miktar daha yüksek maaş alabilmektedir. Sözleşmeli ve kadrolu arasındaki ücret farkı 150-250 Türk Lirası civarındadır. Peki Cezaevi Müdürü olarak görev yapan personelin maaşı ne kadardır?

Cezaevi Müdürü olabilmek için görev yapan personeller cezaevlerindeki en yüksek maaş alan personellerdir. Öyle ki maaşları infaz koruma memurlarından çok daha yüksektir. Cezaevi müdürü olarak göreve yeni başlamış personelin maaşı 17 bin 500 Türk Lirası civarındadır. Görevde bulunduğu süre boyunca ise bu ücret gittikçe artmaktadır. Ayrıca ceza evi müdürleri aile ve çocuk sahibi olup olmadıklarına göre de daha yüksek maaş alabilmektedir. Ek ödenekler ve hizmet yılı faktörünü devreye soktuğumuzda cezaevi müdürü maaşları 17 bin Türk Lirası civarında seyretmektedir. Meslekte başarılı olduğu takdirde bu ücretin artacağı su götürmez bir gerçektir.

Cezaevi Müdürü Nedir? Nasıl Olunur? Yetkileri Nelerdir?

Cezaevi Müdürü kime bağlıdır?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığına bağlı ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlüklerinden sorumlu devlet kurumudur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.