kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Dünyadaki en önemli sektörlerden biri de bankacılık sektörüdür. O bankalarda en kritik pozisyonlardan biri de banka müdürü pozisyonudur. Peki banka müdürleri ne kadar maaş alır? Banka müdürü maaşları 2023 ne kadar? Banka müdürü maaşı 2023 ne kadar? 2023 Banka müdürlerine kadar maaş alır ?

A+
A-

Günümüzde ekonomik sistemin merkezinde bankalar vardır. Gerek sıcak para akışı, gerek krediler ile dünya çapında dolaşan paranın neredeyse tamamı bankaların yönetimindedir. Her ülkenin hemen hemen kendi bankası olduğu gibi küresel çapta şubeler ile veya anlaşmalı bankalar ile çalışan mega bankalarda bulunmaktadır. Hal böyle olunca da her bankanın binlerce hatta on binlerce banka personeli bulunmaktadır. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki kamu bankaları olduğu gibi özel bankalar da dünya çapında faaliyet gösterebilmektedir.

Banka Müdürü Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

2023 BANKA MÜDÜRÜ NE İŞ YAPAR?

Bankalarda diğer kurum ve kuruluşlarda olduğu farklı pozisyonlarda görev yapan binlerce personel bulunmaktadır. Güvenlik görevlisinden temizlikçisine, çaycısından veznedarına kadar farklı rütbe, kıdem ve seviyelerdeki personeller bankalarda çalışmaktadır. İşte bu personellerden belki de en kritik olanı banka müdürleridir. Banka Müdürü oldukça zorlu ve önemli bir görev yürütmektedir. Verilen hizmet, hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti, bire bir ilişkiler, evrak işleri, idari işlemler gibi onlarca görev banka müdürünün sorumluluğundadır. Bankacılık sektöründe çalışan her personelin hayali bir gün banka müdürü olmaktır. Ancak banka müdürünün işi ve sorumluluğu çok büyüktür.

2023 BANKA MÜDÜRÜ NASIL OLUNUR?

7’den 70’e binlerce kişi banka müdürü olmayı hayal eder. Özellikle bankacılık sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen kişilerin en büyük hayallerinden biri bir gün o koltuğa oturabilmektir. Peki banka müdürü nasıl olunur?

Banka müdürü olmanın ilk şartı 4 yıllık bir üniversite bitirmektir. Ancak üniversitelerin finans, bankacılık  ve ekonomi gibi özel fakültelerden mezun olunması gerektiğini vurgulayalım. Şartlardan biri de herhangi bir banka da 8-10 yıl deneyim kazanmış olması gerekmektedir. Bazı bankalarda bu süre 5 yıla kadar inebilirken bazı bankalarda ise 15 yıla kadar çıkmaktadır. Şartlardan bir diğeri ise personelin kişisel özellikleridir. İşlemler ve iş konusundaki yeteneği, girişken olması, lider ruhlu ve çalışkan olması personelleri bu pozisyon için öne çıkaran özelliklerdendir.

2023 BANKA MÜDÜRÜ MAAŞLARI NE KADAR?

Yukarıda bahsettiğimiz şartlarda görüldüğü üzere banka müdürü olmak da banka müdürünün görevleri de oldukça zor. Yıllar süren çabaların sonucu olarak kademe kademe yükselerek banka müdürü olmak oldukça zorlu bir süreçtir. Banka müdürü olmak için en şanslı mevkide olanlar müfettiş yardımcılarıdır. Gişe personelleri ise banka müdürü olmak için daha çetrefilli ve uzun bir yoldan geçmektedirler.

Banka müdürü olmak oldukça zor ancak buna değecek kadar maaşı vardır. Bankadaki en üst pozisyon banka müdürüdür. Bu nedenle de bankadaki en yüksek maaşı da banka müdürü almaktadır. Peki banka müdürü maaşları 2023 ne kadar? Banka müdürleri 2023 yılında ne kadar maaş almaktadır? İşte 2023 yılında banka müdürü maaşı…

Özel sektörde banka müdürü olarak çalışan bir kişi ortalama 10 bin Türk Lirası maaş almaktadır. Tecrübesi az bir banka müdürü 2023 yılındaki son enflasyon ve zam oranları ile 8 bin 500 Türk Lirası maaş almaktadır. Tecrübeli ve işinde başarılı bir banka müdürü ise 15 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Banka müdürlerinin maaşlarında yapılan işler, tecrübe, başarısı, bankanın ülke veya küresel çapta büyüklüğü ve başarısıyla doğru orantılıdır.

BANKA GENEL MÜDÜRÜ MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

Aklınıza gelen bankaları sıralayın. İşte o bankaların en üst kademesinde banka genel müdürü yer almaktadır. Bankanın tüm işlerinin, tüm planlarının, tüm şubelerinin tam anlamıyla her şeyin sorumlusudur. Banka Genel Müdürlerinin maaşı ülkeden ülkeye ve bankadan bankaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak burada ciddi rakamlardan söz ettiğimizi unutmayın. Banka Genel Müdürleri veya Banka CEO’ları 1 Milyon Türk Lirasına kadar maaş alabilmektedir. Yanlış duymadınız, 6 sıfırdan bahsediyoruz. Banka Genel Müdür Yardımcıları ise 500 bin Türk Lirası civarına kadar maaş alabilmektedir.

Banka Avukatı Maaşları Ne Kadar?

Bankacı müdürü nasıl olunur?

Banka şube müdürü olmak için üniversitelerin, Bankacılık ve Finans, İktisat, Çalışma Ekonomisi, İşletme ve ilgili bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. 

Yorumlar

  1. iktisatci Avatar iktisatci dedi ki:

    banka müdürü maaşı 2018 yılında epey düşükmüş. Acaba 2019 banka müdürü maaşı ne kadar olacak?