kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS İnsan Hakları Hukuku Hangi Kaynaklarla Nasıl Çalışılır?

2021 KPSS ile KPSS Hukuk testine eklenen İnsan Hakları Hukuku dersi nedir? İnsan Hakları Hukuku dersine hangi kaynaklarla nasıl çalışılır?

A+
A-

İnsan Hakları Eylem Planı ile kamu kurumlarına giriş sınavlarına eklenen İnsan Hakları Hukuku dersi nedir? 2021 KPSS Hukuk İnsan Hakları Hukuku dersine hangi kaynaklarla çalışılır? 2021 KPSS Genel Kültür Testi İnsan Hakları Hukuku Dersine Nasıl Çalışılır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

İnsan Hakları Eylem Planı Nedir? Sınavlara Etkisi Nasıl Olacak?

İnsan Hakları Eylem Planı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Mart 2021 döneminde açıklanan ve insan hakları konusunda bir dizi yeni uygulamayı ve uygulama iyileştirmesini içeren genel bir paketin ismidir. Bu pakette kanuni bir çok hususta düzenleme yapıldığı gibi kamu kurumlarına kimi giriş sınavlarına İnsan Hakları Hukuku dersinin eklenmesi de gündeme gelmiştir. Bu noktada Kamu Personeli Seçme Sınavı, Adli ve İdari Yargı Hakimliği Sınavlarına 2021 yılından itibaren İnsan Hakları Hukuku bir ders başlığı olarak ilave edildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yazılı kısmı gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı sınavlarında ise öteden beri İnsan Hakları ve Demokratikleşme dersinden sorular yöneltilmekteydi. Bu yönden özellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adayların çok da yabancısı olmadığı bu dersin 2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS adaylarının karşısına ne şekilde çıkacağını çalışmamızda irdeleyeceğiz.

2021 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı İnsan Hakları Hukuku Dersi Soru Sayısı Kaç?

2021 KPSS oturumlarına katılacak olan adayların 2021 KPSS Lisans oturumunda karşı karşıya oldukları İnsan Hakları Hukuku dersinden bu yıl ilk defa soru yöneltilecek. Bu dersin eklenmesi ile birlikte dağılımı da değişen KPSS Lisans oturumunun yeni soru dağılımında İnsan Hakları Hukuku dersinden KPSS Lisans oturumunda yer alan vatandaşlık kısmında toplam Anayasa ve İnsan Hakları Hukuku başlığı altında 3 adet soru yöneltilecek.

2021 KPSS İnsan Hakları Hukuku Dersine Hangi Kaynaklarla Nasıl Çalışılır?

2021 KPSS ile birlikte sınav konuları arasında kendisine yer bulan İnsan Hakları Hukuku dersine adaylar Kaymakamlık için hazırlanmış olan kaynakların mevzuatsal kısımlarından faydalanarak çalışabilecekleri gibi özellikle doğrudan İnsan Hakları Hukuku dersine yönelik olarak hazırlanmış olan açıköğretim kaynaklarından da faydalanabilirler. Söz konusu kaynaklarla adaylar çalışma yaparken diğer Hukuk alanları için önerdiğimiz gibi önce ciddi bir okuma ve ufak notlar çıkarma yöntemiyle hazırlık yürütebilirler. Bu hazırlığın ardından adaylar ikinci bir turda almış oldukları nokta atış notlardan da yola çıkarak çalışmalarını perçinleyebilirler. Yapacakları bu tekrarın ardından ise adaylar söz konusu Kaymakam Adaylığı Sınavı kaynaklarında yer alan özgün soruları ve yine ÖSYM’nin daha önce sormuş olduğu İnsan Hakları çıkmış sorularını çözerek iyice bilgilerini pekiştirebilirler.

2021 KPSS İnsan Hakları Hukukuna dair sorularınız ile bilgiler edinmek için Telegram Grubumuzu ziyaret edebilirisniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.