kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Bir üst kurul olarak sermaye piyasalarını düzenleyen ve denetleyen Sermaye Piyasası Kurulunun kariyer meslek personeli olan SPK Uzman Yardımcılarının 2023 maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ülkemizde sermaye piyasalarının her tür iş ve işleminin kontrol, denetim ve düzenlemesinden sorumlu olan Sermaye Piyasası Kurulu’nun, bu görevlerini yerine getirmekte en önemli misyona sahip olan SPK Uzman Yardımcılarının özlük hakları nasıldır? SPK Uzman Yardımcıları nerede görev yaparlar? SPK Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

SPK Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

SPK Uzman Yardımcılığı mesleği, Sermaye Piyasası Kurulu’nun piyasalarda gerçekleştireceği denetim ve kontrol işlevini yerine getiren kariyer meslek grubudur. SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları bulundukları yerde ya da gerekirse yerinde denetim ve kontroller gerçekleştirerek gerekmesi durumunda müeyyideler önerebilmektedirler. 

Nasıl SPK Uzman Yardımcılığı Mesleğine Girilir?

SPK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak Kurumca belirlenmiş olan sağlık, yaş ve askerlik gibi şartları sağlamaları, Kurulun meslek için uygun bulduğu alanların birisinden mezun olmaları, diğer tüm kariyer meslek gruplarına girişte olduğu gibi puan geçerliliği devam eden bir Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumundan yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan ve yapılacak sıralamada listede yer alan adaylar için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yazılı yarışma sınavı düzenlenmektedir. Son yazılı sınav İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu sınav klasik usulde sorular içermektedir. Adayların yazılı sınavda başarılı olmaları durumunda SPK Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılmaları mümkün olacaktır. 

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından düzenlenecek olan sözlü mülakatlar neticesinde mesleğe uygun bulunan adaylar SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensubu olmaya hak kazanacaklardır. 

Son gerçekleştirilen Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı alım ilanını üzerinde sınava ve alıma dair diğer merak ettiğiniz detayları aşağıdaki yönlendirme ile erişerek inceleyebilirsiniz;

SPK Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır? Görev Yerleri Neresidir?

SPK Uzman Yardımcılığı Sermaye Piyasası Kurulu’nun bir üst kurul olması sebebiyle üst kurul uzmanlığı statüsünde sayılmaktadır. Ancak 666 sayılı KHK’dan sonra üst kurul uzmanlarının eşit işe eşit ücret gerekçesi ile ilave hak ve imkanları kaldırılmış, merkez uzmanları ile denk hale getirilmiştir. Dolayısıyla SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları da diğer merkez uzmanları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak çalışmaktadırlar. SPK Uzman Yardımcılığı mesleğinin görev yeri aslolarak İstanbul’dur. Bir süre daha Ankara’da görevlendirmeler de söz konusu olabilir ancak asıl görev yeri artık İstanbul ili olacaktır.

SPK Uzman Yardımcılığı mesleğinde sizleri nelerin beklediğine, yeterlik süreçlerine, görev ve sorumluluklara dair detayları bulabileceğiniz meslek tanıtım yazımıza aşağıdaki bağlantı ile ulaşabilirsiniz;

Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanlığı Nedir?

SPK Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar? 

SPK Uzman Yardımcılığı mesleğine yazılı ve sözlü sınavları başarılı bir şekilde geride bırakarak girmeye hak kazanan ve SPK Uzman Yardımcısı olarak atanmaya hak kazananların 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. SPK Uzman Yardımcısı olarak meslekte geçirmesi gereken süreyi geçirmiş ve bu sürelerin sonunda yeterlik aşamalarını başarıyla geçerek SPK Uzman Yardımcısı olarak atanmaya hak kazanan meslek mensuplarının 2023 yılı maaşı ise yaklaşık 16950 Türk Lirası olacaktır.

*SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaşlarına dair vermiş olduğumuz bilgilerde personelin bireysel olarak değişen ek ödemeleri ve kesintileri dikkate alınmamış ve yaklaşık tutarlar baz alınmıştır.

SPK Uzman Yardımcılığı mesleğine dair merak ettikleriniz ile sınavına hazırlık safhalarına dair aklınıza takılanları sorabilmek için Tıklayınız!

SPK diploması ne işe yarar?

Finansal piyasalarda yatırım danışmanlığı, yatırım tavsiyesi veya fon yönetimi gibi, alanında uzmanlaşmış kişileri belirlemek amacıyla verilen bir belge türüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.