kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT konuları nelerdir? KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM).

A+
A-

KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT konuları ve soru dağılımı hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda ÖSYM verilerinden faydalanılmıştır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin kamu kurumlarında bulunan kadrolara atanmak isteyen tüm aday grupları için ayrı ayrı gerçekleştirdiği merkezi sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin öğretmen adaylarını kapsayan oturumlarından olan KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ne zaman gerçekleştirilecek? KPSS ÖABT hangi öğretmenlik alanlarını kapsayacak biçimde yapılacak? KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT konuları nelerdir? KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT soru dağılımı nasıl? KPSS ÖABT Sınıf Öğretmenliği oturumuna dair ayrıntılara çalışmamızda erişebilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Öğretmenlik Oturumları Nelerdir? Kimler Hangi KPSS Öğretmenlik Oturumlarına Katılabilir?

Gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin öğretmenlik oturumlarına üniversitelerin mezunlarına öğretmen olarak atanma hakkı tanınan bölümlerinden mezun adaylar ya da puan geçerliliği süresi içerisinde mezun olabilecek durumdaki adaylar katılabileceklerdir. KPSS öğretmenlik oturumlarına katılacak olan adayların aynı zamanda lisans düzeyinde mezun olan tüm adayların katılmaları gereken KPSS Lisans oturumlarına da katılmaları şarttır. Aksi halde adayların öğretmenlik ile alakalı KPSS oturumlarına katılsalar bile puanlarının hesaplanması mümkün olmayacaktır.

Ööğretmen adaylarının zorunlu olarak katılmaları gerekecek olan bir diğer KPSS oturumu ise KPSS Eğitim Bilimleri oturumudur. Bu oturuma katılacak olan adayların bazıları için KPSS öğretmenlik oturumları tamamlanırken, bir kısmı içinse alan bilgisi oturumu ile KPSS süreci devam edecektir. KPSS sınıf öğretmenliği adayları da bu adaylar arasında yer almaktadırlar.

Gerçekleştirilecek olan KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna dair daha ayrıntılı açıklamalara aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda göz gezdirebilirsiniz;

KPSS ÖABT Oturumlarına Hangi Adaylar Katılmak Zorunda?

KPSS öğretmenlik oturumlarına katılan adayların bir kısmı için KPSS süreci KPSS Lisans oturumu ile KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmaları ile sonlanacaktır. Ancak bazı adaylar içinse Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu adayların hangi alanlar olduğuna, hangi gruplar için KPSS ÖABT oturumu düzenleneceğine dair ayrıntılı açıklamalara aşağıda yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

osym bina 1

KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

Gerçekleştirilecek olan KPSS ÖABT Sınıf Öğretmenliği oturumunda adaylara alan eğitimi ve alan bilgisi ana başlıkları altında toplam 75 adet soru yöneltilecektir. Adaylara yöneltilecek olan bu 75 sorunun %60’lık kısmı alan bilgisine, %40’ı ise alan eğitimine ait olacaktır.

Buna göre KPSS ÖABT Sınıf Öğretmenliğinin sınav konuları ile bu konuların sorulara dağılımı şu şekildedir;

Alan Eğitimi Bölümü; Bu kısımda adaylara toplam soru sayısının %40’ı kadar soru yöneltilecek olup bu sayı 30 sorudur.

Alan Bilgisi Bölümü; KPSS ÖABT Sınıf Öğretmenliği oturumunun %60’lık kısmına tekabül eden alan bilgisi testinde toplam 45 adet soru bulunacaktır. Bu 45 sorunun başlıklara dağılımı şu şekildedir;

image 135

*Önceki dönemlerde adaylara soru yöneltilen Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı alanı soru sorulan alanlar arasından çıkarılmış soru dağılımı buna göre yeniden tespit edilmiştir.

** KPSS Sınıf Öğretmenliği ÖABT oturumuna yönelik olarak hazırlamış olduğumuz bu çalışmada yer alan bilgiler hazırlanırken güncel ÖSYM verileri ve bilgilerinden faydalanılmıştır. Başkanlık tarafından yapılması muhtemel değişiklikler ile çalışmamız güncellenebilecektir.

Yorumlar

  1. mirza Avatar mirza dedi ki:

    kapsamlı olarak konuları yazar mısınız fen de hangi konular olacak fizik kimya biyoloji çok ayrıntılı kapsam neye göre daraltılıyor .