kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Denetmen Yardımcılığı ve SGK Denetmenliği Maaşı Ne Kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK nın taşra denetim mesleği olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı maaşı ne kadar? SG Denetmeni maaşı ne kadar?

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istihdam edilen denetmen yardımcıları hakkında akla gelen ilk soru aldıkları maaş bilgisidir. Bu yazımızda SGK Denetmen Yardımcılığı ve SG Denetmenliği Maaşı Ne Kadar sorusunu cevapladık.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alım süreci gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği nedir? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğinin statüsü nedir? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılarının görev yerleri neresidir? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı maaşı ne kadar? Sosyal Güvenlik Denetmeni maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Maaşı 2023

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Girebilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istihdam edilen ve Kurumun denetim, kontrol ile görevli iki kariyer meslek grubundan birisi olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği taşra denetim mesleği olarak ifade edilmektedir. Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların diğer A Grubu kariyer mesleklerde olduğu gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarına katılmaları gerekmektedir. Bu noktada adayların KPSS A Grubu oturumlarında elde etmiş oldukları puanlardan, Kurumun talep ettiği puan türlerinde belirli bir düzeyde puana sahip olan adaylar Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabilmektedirler. Bu şartın yanında adayların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilanda belirtilen yaş şartı, mezuniyet şartı gibi diğer koşulları da eksiksiz taşıyor olmaları gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımları tek aşamalı olarak Kurum tarafından düzenlenen sözlü mülakatlar ile yapılmaktadır. Bu mülakatlar neticesinde başarılı olan adaylar Kurumun açmış olduğu İllerde yer alan İl Müdürlüklerinde görev yapmak üzere tercihte bulunmakta ve mesleğe yerleşmektedirler.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Nerelerdir?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine yeni atanan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ile meslekte belirli bir süre görev yaparak süreç sonunda düzenlenen Yeterlik Sınavlarında başarılı olarak Sosyal Güvenlik Denetmeni unvanı ile mesleği sürdüren meslek mensupları temelde şehirlerin merkezinde bulunan il müdürlüklerinde görev yapmaktadırlar. Bunun istisnai düzenlemesi İstanbul şehri için geçerlidir. İstanbul şehrinde daha etkin bir biçimde denetimlerin, iş ve işlemlerin gerçekleştirilebilmesi adına Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ile Sosyal Güvenlik Denetmenleri Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerinde de görev yapabilmektedirler.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Denetmen Yardımcıları bulundukları müdürlüklerde Sosyal Güvenlik Denetmenleri servisleri dışında herhangi bir birimde görevlendirilemezler ve meslek mevzuatı dışında kalan işleri yapmaları için yönlendirilemezler.

sgk logo

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde taşra teşkilatında görev yapan denetim mesleği mensubu olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılarının, Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak ulaşabilecekleri nihai ek gösterge diğer taşra kariyer meslek gruplarında olduğu gibi 2200’dür. Bu yönden merkezi denetim birimlerinden daha geri bir konumda olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği maaş olarak da merkez denetim kadrolarından daha düşük düzeyde kalmaktadır.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Sosyal Güvenlik Denetmeni Maaşı Ne Kadar?

Sosyal güvenlik denetmen yardımcılarının aldıkları ücret yaklaşık olarak 16 – 18.500 TL civarındadır.

SGK Uzman Yardımcılığı Maaşı

Sosyal Güvenlik Denetmeni nerede çalışır?

Kamu kurum ve kuruluşlarının denetim ve kontrolle görevli memurları ile ortak çalışma yapabilirler.

Yorumlar

  1. Selda Avatar Selda dedi ki:

    Sgk denetmen yardımcılığı ilanı ne zaman gelecek.#sgkdenetmenyardımcılığı