kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Romatoloji Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Romatoloji Uzmanı Maaşları Ne Kadar? Romatoloji Nedir? Ne Demek? Romatoloji Uzmanı Kimdir? Romatoloji Uzmanı Ne İş Yapar? Devlette ve özelde romatolog maaşları ne kadar?

A+
A-

Eklem rahatsızlığı denilince akla ilk gelen bölümlerden biri de romatolojidir. Bizde bu yazımızda çokça tercih edilen romatoloji uzmanı hakkında bilgi verdik. Romatoloji uzmanı maaşları ne kadar, romatoloji uzmanı kimdir ve ne iş yapar gibi birçok sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yeni tip Koronavirüs salgını tıp sektörünün önemini gözler önüne serdi. Tüm dünyada milyonlarca kişilik sağlık ordusu hem rutin hastalıklarla ve şikayetlerle ilgilenirken hem de salgınla mücadele etti. Her ne kadar başrolde salgınla mücadele olsa da milyonlarca kişi hala birbirinden farklı hastalıklarla uğraşıyor. Alanında uzman doktorlar ise salgına rağmen tüm hastalarla ilgilenmeye devam ediyor. Son zamanlarda karşımıza çıkan alanlardan biri de romatoloji alanı. Eklem rahatsızlıkları, doku rahatsızlıkları alanında faaliyet gösteren Romatoloji uzmanları ise bu alanda yıllardır mücadele ediyor. Bu kapsamda şikayeti olanlar, alan seçmeye çalışan doktorlarsa Romatoloji uzmanları ile ilgili sorular soruyor. Özellikle de uzmanların ne kadar para kazandığı, ne kadar maaş aldığı merak ediliyor. Peki romatoloji uzmanı maaşları ne kadar?

Koronavirüse Yakalanan Kişilerde Psikolojik Rahatsızlıklar Görülüyor

Romatoloji Nedir? Ne Demek?

Romatoloji, romatizma hastalıkları, eklem, iskelet ve kas rahatsızlıkları ile ilgili her türlü konuyla ilgilenen bilim dalıdır. Romatloji alanında görev yapan doktorlar ve uzmanlar tüm dünyada eklem, kas ve iskelet rahatsızlıkları ile ilgilenmektedir. Günümüzde milyonlarca kişinin hareket süresi azalmakta, kilosu artmakta ve buna bağlı olarak eklem, kas şikayetleri artmaktadır. Bu nedenle bu alanın önemi giderek artmaktadır.

Romatoloji Uzmanı Kimdir?

Romatoloji uzmanları, eklem, kas, iskelet rahatsızlıkları ile ilgili alanlarda görev yapan doktorlardır. 6 yıl tıp eğitimi alan doktorlar daha sonra 4 yıl iç hastalıkları ve 3 yıl romatoloji uzmanlığı eğitimi alır. Alanında uzmanlaşan bu kişiler kemik ve eklemlere ilişkin şikayetler, eklem rahatsızlıkları, doku hastalıkları, genetik bağ dokusu hastalıkları ile ağrı, şişkinlik ve şekil bozukluklarına neden olacak her türlü durumla ilgilenir.

Romatoloji Uzmanı Ne İş Yapar?

Eklem, yumuşak doku, iskelet rahatsızlıkları ile ilgilenir.
Tanı, teşhis ve tedavi uygulamalarını yapar.
Ağrı, şişlik ve şekil bozuklukları ile ilgilenir.
Tahlil ve laboratuvar analiz sonuçlarına göre hareket eder.
Hastalardan idrar, kan ve vücut içi sıvı örnekleri alır.
Analiz sonuçlarını inceler.
Tedavi sürecini belirler ve yönetir.
Uygun ilaçları belirler.
Çalışma arkadaşları ile koordineli hareket eder.
Hastane yönetimi ile koordineli hareket eder.
Meslek eğitine uygun davranır.
Hastalarla olan iletişiminde saygı çerçevesinde hareket eder.

Romatoloji Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Uzmanların maaşları devlette ve özel sektörde birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Devlette romatolog maaşları 10-15 bin TL seviyesindedir. Ayrıca döner sermaye, hasta başı ücret, ek tazminatlar ve ödenekler ile maaşlar 20-30 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir. Özel sektörde ise gelir yelpazesi daha değişkendir. Personellerin çalıştığı hastaneye, hasta sayısına göre ücretleri değişebilir. Ancak özel sektörde romatoloji maaşları 10-50 bin TL arasında değişebilmektedir.

Antidepresan Kullanımı Memur Olmaya Engel Olur mu ?

Romatoloji doktoru kaç yıl okur?

Romatoloji uzmanı (romatolog); bu hastalıklarını tanısını koyabilme, tedavi ve izlemini yapabilme konusunda 3 yıl süreyle yan dal uzmanlık eğitimi almış ve bu konuda yeterlilik kazanmış uzmandır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.