kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

29 Mart Tarihte Bugün Ne Oldu?

29 Mart tarihte bugün ne oldu? 29 Mart tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 29 Mart tarihinin önemi nedir? 29 Mart tarihinde yaşanan zaferler ve yenilgiler nelerdir?

A+
A-

İnsanlık var olduğu sürece her yeni bir gün ayrı bir öneme sahip olmuştur. Çünkü her yeni bir gün önemli bir olay, gelişme meydana gelmiştir. Ve bu gelişmeler hafızalarda yer almıştır. İmparatorluklar kurulmuş ve yıkılmıştır. Ölümler ve doğumlar yaşanmıştır. Savaşlar olmuş barış anlaşmaları imzalanmıştır. Hastalıklar, buluşlar, icatlar ve onlarca yeni gelişmeler yaşanmıştır. Peki 29 Mart tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 29 Mart tarihte bugün ne oldu? 29 mart tarihinde yapılan savaşlar hangileri? 

21 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

29 MART TARİHTE BUGÜN NE OLDU

1430- Osmanlılar, Selanik ve İyonya’yı fethetti.

1827- Beethoven, Viyana’da 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağaverildi.

1903- Marconi’nin telsiz sistemi aracılığıyla Londra ve New York arasındadüzenli haber akışı başladı.

1919- Batı Afrika ve Brezilya’da güneş tutulmasını izleyen Londra KraliyetBilim Derneğinden bilim adamları, Albert Einstein’ın ”genel rölativiteteorisi”ni doğruladı.

1956- İlk Türk sinemacılardan Fuat Uzkınay öldü.

1957- Kıbrıs’ta gerginliğin tırmanması üzerine Ada’da sokağa çıkma yasağıilan edildi.

1966- Leonid Brejnev, Sovyetler Birliği Komünist Partisi BirinciSekreterliğine getirildi. Brejnev, ABD’nin Vietnam politikasını kınadı.

1968- Türkiye’de ilk böbrek nakli, İstanbul’da Doktor Atıf Taykurt ve ekibitarafından gerçekleştirildi.

1979- Uganda’da İdi Amin rejimi askeri darbeyle devrildi, İdi Amin kaçtı.

1982- ”Carmina Burana”nın Alman bestecisi Carl Orff 87 yaşında Münih’teöldü.

1989- DYP Siirt Milletvekili Abdurrezak Ceylan, TBMM’de bir tartışmasırasında vurularak öldürüldü. ANAP Siirt Milletvekili İdris Arıkan olayınzanlısı olarak tutuklandı.

1989- Londra’da dünyanın ilk ”tüp beşizler”i doğdu.

1999- Eski TÜSİAD başkanlarından iş adamı Ali Koçman öldü.

2004- Romanya, Bulgaristan, Slovenya, Slovakya, Litvanya, Estonya veLetonya NATO’nun yeni üyeleri oldu, NATO’ya üye ülke sayısı 26’ya yükseldi.

2005- Muğla yöresinin en ünlü türkülerinden ”Ormancı”nın kahramanlarındanMustafa Şahbudak (Bay Mustafa) 83 yaşında öldü.

2007- Van’da, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilen AkdamarAdası’ndaki tarihi Ermeni kilisesi, ”Akdamar Anıt Müzesi” olarak açıldı.

2010- Moskova metrosunda iki kadın intihar eylemcisi tarafından düzenleneniki saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti.

2012- Eski bakanlardan Hurşit Kemal Cantürk 86 yaşında vefat etti. Cantürk,20 Eylül 1980’de kurulan Bülend Ulusu hükümetinde dışarıdan Ticaret Bakanlığıyaptı.

2015- Özbekistan’da 1990 yılından bu yana iktidarda bulunan Cumhurbaşkanıİslam Kerimov, cumhurbaşkanı seçiminde oyların yüzde 90,39’unu alarak dördüncüdöneminde görevine devam etti.

2016- Mısır Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, kaçırıldıktan sonra GüneyKıbrıs Rum yönetimindeki Larnaka Havaalanı’na indi. 81 yolcu ve 7 kişilikmürettebatın bulunduğu uçağı kaçıran Mısır vatandaşı Seyfettin Mustafayakalandı.

2016- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinedinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya’da yakalanan ve İstanbul’a getirileneski emniyet müdürü Sedat Zavar ve eski polis memuru İlker Usta tutuklandı. kamu haber

2017- Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), koalisyon güçleri ile koordineliolarak 24 Ağustos 2016’da Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelikbaşlattığı Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi. 

23 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

29 Martta hangi ünlüler doğdu?

Ezgi Mola.
Mert Turak.
Kemal Uçar.
Nihal Yalçın

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.