kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

27 Mart tarihte bugün ne oldu? 27 Mart’ta hangi olaylar yaşandı?

27 Mart tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 27 Mart tarihte bugün ne oldu? 27 Mart’ta kim öldü? 27 Mart’ta kim doğdu? 27 Mart’ta hangi önemli keşifler yapıldı? 27 Mart’ta yaşanan tarihi olaylar nelerdir?

A+
A-

Binlerce yıllık insanlık tarihinde her bir gün muazzam önemli olaylar yaşanmıştır. Keşifler, icatlar, savaşlar, ölümler, doğumlar… İnsanlığın olduğu her yerde her bir gün çok önemli olayların yaşandığı bir zaman dilimidir. Peki 27 Mart tarihinde ne oldu? 27 Mart tarihte bugün ne oldu? 27 Mart’ta yaşanan önemli ve tarihi olaylar nelerdir? Hangi anlaşmalar imzalandı? Hangi önemli isimler hayatını kaybetti? Hangi kişilikler doğdu?

21 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

425- İmparator II. Theodosius zamanında İstanbul’da, ”Auditorium” adıylailk yüksekokul açıldı. Okuldaki otuz bir eğitimci Latince ve Grekçe hitabet vegramer, hukuk ve felsefe dersleri vermeye başladı.

1923- Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey, Ankara’da Topal Osman’ın adamlarıtarafından öldürüldü.

1945- ”Aşk-ı Memnu”nun yazarı Halit Ziya Uşaklıgil öldü.

1962- Merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Tiyatro Enstitüsünün (ITI)girişimiyle bugün Dünya Tiyatro Günü olarak kutlanmaya başlandı.

1976- Türkiye-ABD Savunma İşbirliği Anlaşması, iki ülkenin DışişleriBakanları İhsan Sabri Çağlayangil ve Henry Kissinger arasında Washington’daimzalandı. Anlaşmaya göre, Türkiye üslere izin çıkaracak, ABD de Türkiye’yeyardımda bulunacaktı.

1977- Kanarya Adaları’nın Tenerife Havaalanı’nda uçuşa geçen HollandaHavayollarına ait yolcu uçağı, yine havalanmak üzere olan Pan Am uçağı ilepistte çarpıştı. Kazada 575 kişi öldü.

1987- ”Hora” (Sismik-1) gemisinin, petrol aramak için Ege’ninuluslararası karasularına açılmasının Yunanistan’ın petrol aramaları içinaçıkladığı tarihe rastlaması, iki ülkenin silahlı kuvvetlerini alarma geçirdi.Kriz, 28 Mart’ta NATO ve ABD’nin devreye girmesiyle donduruldu.

1996- ABD Başkanı Bill Clinton, eşi Hillary Clinton ile Türkiye’ye geldi.

2000- Vladimir Putin, Rusya Devlet Başkanlığına seçildi.

2015- Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Eş-Şebab militanları tarafından birotele düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.

2015- Amerikalı astronot Scott Kelly ve Rus kozmonot Mikhail Kornienko,Soyuz uzay aracıyla bir yıl kalacakları Uluslararası Uzay İstasyonu’nagönderildi.

2015- İngiltere’de, bir Türk hastaya ilk kez durmuş, ancak yenidençalışılır hale getirilen kalp nakledildi.

2016- Pakistan’ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor’da bir lunaparktadüzenlenen saldırıda 70 kişi hayatını kaybetti, 25’i ağır 100’den fazla kişiyaralandı. Saldırıyı Pakistan Talibanı’na bağlı Cemaat-ul Ahrar grubu üstlendi. kamu haber

2017- 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halkoylaması için yurt dışında yaşayan seçmenler sandık başına gitti. Oy vermeişleminin başladığı 6 Avrupa ülkesinde ilk gün 37 bin 782 seçmen oy kullandı.

2017 – Bilim adamları DNA onarımını engelleyen kritik bir molekülerbağlantı keşfetti. 

23 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

27 Mart ne Bayramıdır?

27 Mart Dünya Tiyatro Günü: Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.