kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

4 Haziran tarihte bugün ne oldu?

4 Haziran tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 4 Haziran tarihte bugün ne oldu? 4 Haziran tarihinde gerçekleşen önemli olaylar nelerdir? İşte 4 Haziran tarihinin önemi..

A+
A-

Bir yılda 365 gün vardır. Ve bu 365 günü oluşturan her bir günde binlerce önemli olay yaşanmıştır. Önemli savaşlar, barışlar, anlaşmalar, aşklar, doğumlar ölümler.. Peki 4 Haziran tarihinde neler yaşanmıştır? 4 Haziran tarihte bugün ne oldu? 4 Haziran tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? İşte 4 Haziran’da gerçekleşen önemli olaylar..

2 Ağustos Tarihte Bugün Ne Oldu?

4 HAZİRAN TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1878- Kıbrıs, Osmanlı Devleti’nden ayrılarak İngiliz egemenliğine girdi.

1876- Sultan Abdülaziz, Feriye Köşkü’ndeki odasında ölü bulundu.

1898- Pehlivan Koca Yusuf, Amerika dönüşünde ”La Burgogne” adlı geminin Atlas Okyanusu’nda batması sonucu öldü.

1930- Türk Tarihi Tetkik Heyeti, ilk toplantısını yaptı. Ekip, 16 kişiden oluşuyordu. Heyet başkanlığına Tevfik Bey (Bıyıklıoğlu) seçildi.

1933- Şair Ahmed Haşim, İstanbul’da 46 yaşında öldü.

1961- ABD Başkanı John F. Kennedy ile Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Nikita Kruşçev, Viyana’da bir araya geldi.

1973- Yavuz Zırhlısı, Gölcük’te yapılan törenle donanmadan çıkarıldı. Birinci Dünya Savaşı’nda, Alman zırhlıları ”Goben” ve ”Breslau” Osmanlı Devleti’ne sığınmış; bu zırhlılara bayrak çekilerek, ”Yavuz” ve ”Midilli” adları verilmişti.

1974- Uluslararası Hukukçular Komitesi, Uganda’da İdi Amin’in iktidarı ele geçirmesinden bu yana 250 bin kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

1989- İran’ın dini lideri Ayetullah Humeyni öldü.

1992- III. İzmir İktisat Kongresi toplandı.

1997- Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen Çekiç Harekatı’na katılan askeri helikopter, Zap Kampı yakınlarında düştü. Hakkari’de görevli 8 subay, 2 astsubay ve bir er şehit oldu.

1998- Karadeniz Ekonomik İşbirliğini (KEİ) uluslararası bir örgüte dönüştüren KEİ Şartı, 11 ülke tarafından Ukrayna’nın Yalta kentinde imzalandı.

2001- Gaffar Okkan suikastıyla ilgili, terör örgütü Hizbullah mensubu biri kadın, 10 kişi yakalandı.

2006- Peru’da başkanlık seçimlerinin ikinci turunda sosyal demokrat Alan Garcia zaferini ilan etti ve Alejandro Toledo’nun yerine devlet başkanı oldu.

2012- Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun şike ve teşvik davasıyla ilgili verdiği cezaların büyük bölümünü onadı.

2013- Almancanın en uzun sözcüğü kullanımdan kaldırıldı. Avrupa Birliği yönetmeliğine uyum sağlamak için çıkarılan yasa değişikliği nedeniyle “Sığır tasnifinin izlenmesi için görevlendirme yapılmasına dair kanun” anlamına gelen 63 harflik “Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz” sözcüğü kullanımdan kaldırıldı.

2015 – ABD’nin MD Anderson Kanser Merkezi ve Houston Methodist Hastanesi’nde dünyanın ilk kısmi kafatası ve kafa derisi nakli 15 saat süren operasyonla başarıyla gerçekleştirildi.

2015 – Gana’nın başkenti Akra’da akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada 150 kişi hayatını kaybetti. Felaketin ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

2016- Amerikalı efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56’sından galibiyetle ayrılan, spor yaşantısının yanı sıra Müslümanlara ve ABD’deki siyahi hareketlere desteğiyle de bilinen Muhammed Ali, 2014 yılından bu yana sağlık sorunları nedeniyle tedavi görüyordu. kamu haber

1 Ağustos Tarihte Bugün Ne Oldu?

4 Haziran dünya Ne günü?

4 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.