kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Sınavı 2020 Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez kadrolarında görevlendirdiği MEB Uzman Yardımcılığı için 2020 yılında alım olacak mı? 2020 yılı MEB Uzman Yardımcılığı alımı ne zaman? Detayları ve gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın merkez uzmanı statüsünde görevlendirdiği ve merkez teşkilat birimlerinde istihdam ettiği MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcıları için uzun zamandır alım gerçekleştirilmiyor. 2020 yılında MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımı olacak mı? MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı 2020 alımı ne zaman? Nasıl MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcısı olunur? Alımı nasıl gerçekleştiriliyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Nedir?

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleği Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatında yer alan birimlerde görevlendirilen, görevlendirildikleri birime bağlı olarak uzmanlaşma alanları değişkenlik gösteren, merkez teşkilatında işlerin yürütümü ile alakalı çalışmalar ortaya koyan kariyer meslek grubudur. MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğinde bulunan meslek mensupları görev aldıkları birimin çalışma alanına dair gerek usul gerekse mevzuatta uzmanlaşarak o birimde işlerin daha kolay yürümesine yardımcı olmaktadırlar.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeyi amaçlayan adayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda bulunan yaş, sağlık gibi özel şartları sağlamanın yanında, yine Bakanlığın belirtmiş olduğu fakülte veya bölümlerden mezun durumda olmalıdırlar. Aksi halde adayların Bakanlık tarafından yayınlanan MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alım ilanlarına başvuruda bulunmak imkanları bulunmayacaktır.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımları yalnızca sözlü mülakat ile ya da yazılı ve sözlü mülakatın birlikte uygulandığı iki aşamalı biçimde yapılabilmektedir. Son gerçekleştirilen MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımı ise yalnızca sözlü mülakat şeklinde yapılmıştır. Bir uygulama farklılığı olmaz ise 2020 yılında da yapılacak muhtemel bir MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımının yalnızca sözlü mülakat ile yapılmasını bekleyebiliriz.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımının nasıl yapıldığına, sınav konularına, başvuru şartlarının detayına ve mesleğe dair diğer ayrıntılara aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı meslek tanıtım yazımızda ulaşabilirsiniz;

meb dosya 4

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl?

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Bakanlığın merkez birimlerinde görevlendirilen bir merkez uzmanlığı kadrosudur. Bu bağlamda diğer Bakanlık ve Kurumlarda yer alan merkez uzmanları ile benzer haklara sahip olmaktadırlar. MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı meslek mensupları 3600 ek göstergeye tabi olarak çalışmaktadırlar.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine giren adayların görev yapacakları yer Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurulu bulunduğu Ankara ilinde bulunan merkez teşkilatı birimleridir.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı Ne Zaman?

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı için 2020 yılında bir alım yapılması planlanmaktaydı. Ancak özellikle son dönemde bazı sınav ve alımların Korona Virüsü sebebiyle ertelenmesi, gerekse bu sürecin ne kadar süreceğinin henüz öngörülemiyor olması sebebiyle 2020 yılı MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımının yılın hangi periyodunda gerçekleştirilebileceği hakkında somut bir bilgi henüz bulunmamaktadır. Bu konuda gelişmeler yaşandığında yazımızı güncelleyerek bilgiler vermeye devam edeceğiz.

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğinde görevli olanların güncem maaş tutarlarına aşağıda yer vermiş olduğumuz yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alım sürecine, sınavına dair bilgiler almak ve merak ettiklerinizi sormak için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. Filiz artuk Avatar Filiz artuk dedi ki:

    184 acmiyorlar