kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 1. Dönem Sınavları Ne Zaman?

Liseyi açıktan okuyan binlerce öğrencinin beklediği haber geldi. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Açıköğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav tarihleri açıklandı. Peki AÖL 1. dönem sınavları ne zaman?

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi Açıköğretim Liselerinde (AÖL) eğitim almaktadır. Özellikle sınav stresi nedeniyle pek çok kişi açıköğretim liselerini tercih etmektedir. Çocuklarını daha sıkı sınava hazırlamak isteyen aileler de çocuklarına daha rahat bir ortam oluşturmak için açıköğretim liselerini tercih etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren binlerce Açıköğretim Lisesi bulunmaktadır. Açıköğretim Liselerinde tıplı normal eğitim veren liseler gibi sınavlar yapılmakta ve dersler işlenmektedir. Peki Açıköğretim Lisesi sınav tarihleri ne zaman? Açıköğretim Lisesi (AÖF) 1. dönem sınavları ne zaman? İşte cevabı….

Açıköğretim Lisesi (AÖLF) Sınav Tarihleri

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları önceden açıklanan takvim doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı sınav tarihlerini açıklamaktadır. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav takvimini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bir konuyada dikkat çekildi. Adayların bakanlık tarafından dağıtılan yeni kitaplardan sorumlu olacağı ifade edildi.  Kamu Haber

Açıköğretim Lisesi Sınavları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde faaliyet yürüten Açıköğretim Lisesi (AÖL) 2018-2019 dönemi sınav tarihleri açıklandı. Açıköğretim Lisesi resmi internet sitesi olan https://aol.meb.gov.tr/ adresi üzerinden 1. dönem sınav tarihleri adaylarla paylaşıldı. Açıklamaya göre AÖL 1. dönem  sınavları 8 Aralık ve 9 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak. Adayların 1. dönem sınavları da dahil olmak üzere tüm sınavlarda yeni dağıtılan kitaplardan sorumlu olacak.

AÖL Yeni Kitaplar Ne Zaman Verilecek?

Açıköğretim Liselerinde 1. dönem sınavları da dahil olmak üzere bundan sonra yapılacak tüm sınavlarda sistem değişecek. Adaylar sınavlarda yeni dağıtılan kitaplardan sorumlu olacak. Açıköğretim Liseleri öğrencilerine dağıtılacak kitaplar yeniden hazırlandı ve basıldı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Kararıyla eğitim ve öğretim programları yenilendi. Bu doğrultuda tüm kitaplarda değişti.

Yeni kitaplar eğitimlerin verildiği adreslere, halk eğitim merkezlerine 31 Ekim 2018 tarihine kadar gönderilecek. Halk Eğitim Merkezleri de öğrencilere kitapları dağıtacak.Depolarda kalan, önceki yıllara ait kitaplar öğrencilere verilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.