kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kabin Memuru-Hostes Maaşları 2023 Ne Kadar?

Kabin Memuru-Hostes Maaşları 2023 Ne Kadar? Türk Hava Yollarında, THY de, Pegasusta, Sun Express te, Atlas Jette kabin memuru ve hostes maaşları ne kadar? Hostes ve kabin memurları ayda ne kadar para kazanır?

A+
A-

Dünyadaki en ilgi gören mesleklerin başında kabin memurluğu, hosteslik mesleği gelmektedir. Dünya globalleştikçe havayolu ile ulaşım yaygınlaşmıştır. Bu nedenle havayolu şirketleri daha çok büyümüş, uçak sayısı, personel sayısı artmıştır. Türkiye’de de Türk Hava Yolları, Pegasus ve SunExpress gibi şirketler son yıllarda personel alımı yapmıştır. Bu nedenle pilotluk, kabin memurluğu ,hosteslik mesleğine ilgi tekrar artmıştır. Özellikle de meslek tercihi yapacak adaylar aylık ne kadar ücret alabileceklerini araştırmaktadır. Peki kabin memuru maaşları 2023 ne kadar? Hostes maaşları 2023 ne kadar?

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 

Kabin Memuru Nedir? Hostes Nedir?

Uçaklarda yolcuların oturarak seyahat ettiği bölüme kabin denir. Kabin memuru olarak ifade edilen kişi de burada görev yapan, yolcularla, yolcuların eşyaları, sağlık durumları ve yolculuğun güvenliği ile ilgilenen kişilerdir. Kabin memurlarına ülkemizde yaygın olarak hostes de denmektedir. 

Kabin Memuru Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Kabin memurları, hosteslerle ilgili pek çok önyargı bulunur. Çapkın oldukları, maceracı oldukları, dünyayı gezdikleri, çok para kazandıkları düşünülür. Ancak personeller oldukça zorlu bir görevi yerine getirirler. Meslek şartları son derece ağırdır. Her uçuşta büyük basınca maruz kalırlar. Ciltleri bozulur, saçları dökülür, stres altında kalırlar. Bu nedenle kazandıkları paralar da çektikleri sıkıntılara kıyasla yüksek kabul edilmez.

Kabin memurları çalıştıkları firmaya, sisteme göre haftalık ve aylık belirli uçuş saatlerini doldururlar. Bu nedenle genel bir çalışma saatinden söz edilemez. Haftada, ayda kaç gün çalışacakları, günde kaç saat çalışacakları buna göre belirlenir. Bu nedenle 9-6 mesai isteyen kişilerin bu mesleği seçmeden önce en az iki kez düşünmelerinde fayda vardır.

Kabin Memuru-Hostes Maaşları 2023 Ne Kadar?

Meslekle ilgili en çok merak edilen konu personellere ödenen maaşlar ile ilgilidir. Özellikle de iş arayan kişiler bu mesleği icra ederlerse ne kadar kazanabileceklerini araştırmaktadır. Personellerin aldıkları maaşlarının yanı sıra bilet hakkı, otel indirimleri, özel sağlık sigortası gibi avantajları da vardır. Ayrıca personellere yüksek ücretler ödenmektedir.

Kabin memuru veya hostes maaşlarını etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Personellerin evli olup olmaması, çocuk sayısı, asgari geçim indirimi, sigorta ve BES kesintisi, eğitim durumu, çalışma saati, yabancı dil bilgisi gibi unsurlara bağlı olarak personellerin aldığı ücretler değişebilir. Ayrıca deneyim de oldukça önemli bir unsurdur.

Mesleğe yeni başlayan kabin memuru, hostes maaşı 2023 15-19 bin TL civarındadır.

5 yıl deneyimli personele ise 19-20 bin TL civarında ödeme yapılır.

10 yıl ve üstünde deneyime sahip olan personeller ise 20 bin TL civarında ücret alabilir.

Ayrıca kabin memuru olan personellerin maaşları da önemli ölçüde yükselir.

THY Hostes ve Kabin Memuru Maaşları 2023

Türk Hava Yolları yani kısaca THY ülkenin en büyük markası ve şirketidir. Uluslararası arenada en iyilerden biri olarak gösterilen firma sektörün amiral gemilerinden biridir. Bu nedenle personellere ödenen maaşlar rakip firmalardan daha yüksektir. 

THY mesleğe yeni başlayan, deneyimsiz kabin memuru veya hostes maaşı 2023 16 bin TL civarındadır.

5-10 yıl deneyimli personele ise 18-19 bin TL civarında ücret ödenir.

SunExpress Hostes ve Kabin Memuru Maaşları 2023 

Sektördeki önemli oyunculardan biri olan SunExpress de kabin memuru maaşları sık sık merak edilir. Firma her yıl yaptığı çok sayıda personel alımı ile dikkat çekmektedir. Bu nedenle en çok iş arayan adaylar bu konuda araştırma yapar.

SunExpress mesleğe yeni başlayan, deneyimsiz personellere 14-15 bin TL maaş ödemesi yapar.

5-10 yıl deneyimli çalışanlara ise 17-18 bin TL civarında ödeme yapılır.

Pegasus Hostes ve Kabin Memuru Maaşları 2023

Sabancı markası altında faaliyetlerini sürdüren firmanın maaş politikası da büyük ilgi görür. İç pazarda, belirli bölgelerde gücü elindi tutan firmada maaşların yüksek olduğu düşünülür.

Pegasus deneyimsiz, mesleğe yeni başlayan kabin memuru maaşı 2023 15-16 bin TL civarındadır.

5-10 yıl deneyimli personellere ise 18-19 bin TL ödeme yapılır.

Anadolu Jet ve Atlasjet Personel Maaşları 2023

Anadolu Jet ve Atlasjet firmalarında maaş politikaları birbirine benzerdir. Personeller belirli bir çerçeve içinde ücret alırlar.

Anadolu Jet ve Atlasjet hostes maaşları maaşları: 15 bin TL (deneyimsiz)

5-10 yıl deneyimli çalışanlara ise 17-18 bin TL civarında ödeme yapılır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

Hosteslerin kaç gün izni var?

Borçlar Kanunu’na tabi olarak çalışanların yıllık izin süreleri 2 hafta ile sınırlı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.