kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı maaşı kaç lira?

A+
A-

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı, ilgili görev alanında yetkili bakanlıktır. Bu bakanlıkta çalışmak isteyenler özellikle Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadardır diye araştırmaktadır. İşte bu yazımız tam da sizlere göre…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen ve merkez birimlerinde yer alan iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere istihdamı sağlanan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılarının özlük hakları nasıldır? Nasıl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı olunur? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı görev yerleri neresidir? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sözleşmeli Personel Kontenjanları

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği birleştirilmiş iki bakanlık olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görev yapan Uzman Yardımcılığı kadrosu ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrolarının bir araya getirilmesi ile ihdas edilmiş olan bir kariyer meslek grubudur. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği iki bakanlığın birleşmesiyle oluşturulan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan meslek mensuplarından oluşmaktadır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleğine Kimler Girebilir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği bir A Grubu kariyer mesleğidir. Bu bağlamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların kariyer meslekler için gerekli olan bazı şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartların başında adayların Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kabul edilen alanlardan mezun durumda olmak gelmektedir. Buna ilave olarak adayların Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine başvuru döneminde otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları ve Bakanlık tarafından talep edilen KPSS puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir.

Bunlara ek olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı tarafından mesleğe giriş koşulu olarak Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS’den de belirli bir düzeyde puana sahip olmak istenebilir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Alımı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan yazılı veya sözlü sınavlarla yapılmaktadır. Son dönemlerde çoğu Bakanlık merkez uzmanlığı kadroları için salt sözlü mülakat ile alım yapmaktadır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Görev Yerleri Neresidir? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanları Nerede Çalışır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adaylar ile hali hazırda meslekte bulunan uzmanlar ve uzman yardımcılarının görev yerleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ankara’da bulunan merkez teşkilatı birimleridir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği bir merkez uzmanlık kadrosudur. Bu bağlamda diğer merkez uzmanlık kadrolarında da olduğu gibi meslek mensuplarının varabilecekleri ek gösterge tutarı 3600’dür.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne kadar? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni giren bir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısının maaşı yaklaşık olarak 13-15 bin Türk Lirasıdır.  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğinde belirli bir süre geçirdikten sonra yeterlik sınavlarında da başarılı olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan bir meslek mensubunun maaş tutarı yaklaşık olarak 13 binTürk Lirasıdır.

Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler uzman yardımcısı ne iş yapar?

bakanlıkta görev yaptığı birimin amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapmakta ve projeler de görev almaktadır. Daha çok ana hizmet birimlerinde görev yapmaktadırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.