kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Almanya Nüfusu 2020’de Ne Kadar Oldu?

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içerisinde en fazla temas kurduğu ülkelerden bir tanesi Almanya'dır. Birinci Dünya Savaşında, Osmanlı Devletinin Almanların yanında yer alması, ikinci dünya savaşında yine Almanlara karşı bir cephe oluşturulmaması ilişkilerimizin iyi olmasını sağlasa da, son yıllarda Almanlarla olan ikili ilişkilerimiz o kadar iyi değildir. Bu durumun en önemli sebebi Almanya'da yaşayan Türk nüfusunun yıldan yıla ciddi şekilde artıyor olmasıdır. Yazımız içerisinde bu detayları da değerlendirmek üzere Almanya nüfusu 2020 yılında ne kadar oldu? Sorusunun cevabını vereceğiz.

A+
A-

Almanya, Kara Avrupa’da yer alan en önemli ülkelerden bir tanesidir. Avrupa devletleri içerisinde sosyo-ekonomik yapısı, tarihi kültürel dokusu ve demografik değerleri itibariyle en güçlü devletlerden bir tanesidir. Dünya’da da en güçlü devletler listesinde de ilk beşte yer alan bir ülkedir. Son yüzyıl içerisinde iki büyük dünya savaşından mağlubiyetle ayrılmasına rağmen, çok kısa sürede toparlanmayı başarmış bir ülkedir. Yeniden kurulmak ve dünya sahnesinde var olmak noktasında Almanlardan daha iyi bir örnek yoktur. Milli, kültürel, tarihi, hukuki değerlerin her şeyin üstünde görüldüğü Almanya’da disiplin en önemli silahtır. Almanların en önemli özelliği, her işte olabildiğince disiplini elden bırakmamalarıdır. Dünya’da, Japonlardan teknoloji devi, İngilizlerden diplomasi devi, Çinlilerden üretim devi diye hitap ediyorsak; Almanlar için söyleyeceğimiz en uygun hitap da, disiplin devi olacaktır. Alman vatandaşları her işte disiplinli hareket etmektedir, belki çok yetenekli, çok kabiliyetli değillerdir ama kazanmak için var gücüyle çalışmaya meyilli bir disipline sahiptirler.

Almanların bu özelliğinin yanı sıra ülkemiz açısından başka bir özelliği daha vardır. Bu özellik, ülke vatandaşlarımızın 1960’larda başlayan ve 1970’lerle birlikte hız kazanan Almanya’ya işçi olarak çalışmaya gitmeleri meselesidir. Almanya’ya işçi olarak çalışmaya giden vatandaşlarımızın sayısı, yıllar içerisinde hızla artmıştır. Bu durum, 2020 yılı itibariyle Almanya’da yaşayan Türk nüfusunun 2.998.000 ile 3.500.000 arasında değişen bir sayıya ulaşmasını sağlamıştır. Alman topraklarında her geçen gün artan Türk nüfusunun ülkede bir güç haline gelmesi, Almanya ile ilişkilerimizin zaman zaman sertleşmesine neden olmaktadır. Yazımız devamında Almanya nüfusuna ait 2020 yılı verilerine bakarak, burada yaşayan Türk nüfusunun ne derece önemli hale geldiğini de aktarmaya çalışacağız.

Almanya Nüfusu 2020

Almanya, Avrupa Kıtası içerisinde nüfusu yıldan yıla artış gösteren ülkelerin başında gelmektedir. Özellikle, ülkeye başka ülkelerden göç yoluyla yerleşen yabancı ülke vatandaşları, Alman nüfusunun artmasını sağlayan başat faktördür Almanya’da doğurganlık oranı azalmaya ve ortalama yaşam süresi artmaya devam etse de nüfus artışı devam etmektedir. İnsanların çocuk yapma ve büyütme alışkanlıklarının azaldığı ülkede, nüfus artışı henüz azalmamıştır. ” Almanya nüfusu 2020 yılında 83,694,929 ” kişiye ulaşırken, bir önceki yıla göre 1,3 milyonluk bir artış göstermiştir. Bu nüfusun yaklaşık %76,5’i şehirlerde yaşamaktadır. Alman nüfusunda yaşayan insanların yaş ortalaması 45,9 olarak hesaplanmaktadır.Alman nüfusunun %49,43’ü erkeklerden oluşurken, %50,57’si de kadınlardan oluşmaktadır. Kadınların sayısı, erkelerin sayısından yaklaşık olarak 1 milyon daha fazladır. Almanya’nın yüz ölçümü 348,560 kilometrekare olarak ölçülürken, Almanya’daki nüfusun 200 binden fazlası 95 yaş üstündedir. Genç nüfusun yıldan yıla azaldığı Almanya’da bulunan Türk nüfusunun artışının en önemli faydası genç nüfusun artması noktasında görülmektedir.

Almanya Şehirlerinin Nüfusu 2020

Almanya oldukça kalabalık ve nüfus yoğunluğu normal sayıda olan şehirlere sahiptir. Almanya’daki en önemli şehir hiç kuşkusuz başkent Berlin şehridir. Berlin dışında da Hamburg, Münih, Köln, Stutgart ve Gelsenkirchen gibi şehirler önemli ve büyük şehirlerdir. Alman şehirlerinin 2020 nüfusu şöyledir:

  • Berlin nüfusu 2020 : 3,426,354
  • Hamburg nüfusu 2020 : 1,739,117
  • Münih nüfusu 2020 : 1,260,391
  • Köln nüfusu 2020 : 963,395
  • Frankfurt nüfusu 2020 : 650,000
  • Essen nüfusu 2020 : 593,085
  • Stutgart nüfusu 2020 : 589,793
  • Dortmund nüfusu 2020 : 588,462
  • Düseldorf nüfusu 2020 : 573,057
  • Bremen nüfusu 2020 : 546,501
  • Gelsenkirchen nüfusu 2020 : 270,028

Almanya’da Türk Nüfusu 2020

Almanya’da Türk nüfusu yaklaşık olarak 3 milyon ile 3,5 milyon arasında olduğu bilinmektedir. Bu sayının net olmamasının en önemli nedeni, bazı kişilerin Türk vatandaşlığından çıkmaları, bazıların Türk anne babadan olmasına rağmen, Türk vatandaşlığı başvurusunun olmaması gösterilmektedir. Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı şehirler şunlardır:

  • Berlin
  • Köln
  • Frankfurt
  • Hamburg
  • Münih
  • Düsseldorf
  • Wetfallen

almanya nufusu 2020de ne kadar oldu

Berlin içerisinde yer alan ve Alman duvarının olduğu bölge olarak bilinen Kreuzberg, küçük İstanbul olarak adlandırılmaktadır. Bu bölgede yer alan dükkanlarda asılı her talebede bir Türkçe kelimeye denk gelmek mümkündür. Dönerciden, pazara, berberden, halıcıya her yerde bir Türk ile karşılaşmak mümkündür.

Yorumlar

  1. Almanya Bizi Kıskanıyo! Avatar Almanya Bizi Kıskanıyo! dedi ki:

    Baktığın zaman sayıca bizden azlar. ama işte nicelik değil nitelik değil mi? Çalışma disiplini, kurallar. O yüzden bizden öndeler. Ama sorsanız kıskanıyolar.