kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Astsubay Sahil Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Astsubay Sahil Güvenlik Maaşları Ne Kadar? Astsubay Sahil Güvenlik Nedir? Ne Demek? Astsubay Sahil Güvenlik Ne İş Yapar? Görev Tanımı Nedir? Sahil Güvenlik Komutanlığında astsubaylar ne kadar maaş alır?

A+
A-

Astsubay sahil güvenlik maaşları ne kadar sorusuna sizler için bu yazımızda en güncel haliyle cevap verdik. Ayrıca bu yazımızda görev tanımından ne iş yaptığına kadar bilgileri de sizler için derledik.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altından çıkarak İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Sahil Güvenlik ile ilgili yeni düzenlemelerle kurumun faaliyetlerine devam etmesi sağlandı. Personel yapısı ve rütbeler de korundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda en çok yer alan rütbelerden biri de astsubay rütbesidir. Astsubay Sahil Güvenlik personeli ile ilgili de pek çok soru sorulur. Peki Astsubay Sahil Güvenlik nedir? Ne demek? Astsubay Sahil Güvenlik ne iş yapar? Görev tanımı nedir? Astsubay Sahil Güvenlik maaşları ne kadar? Astsubay maaşı ne kadar oldu?

Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Astsubay Sahil Güvenlik Nedir? Ne Demek?

Astsubay rütbesi, güvenlik hiyerarşisi içerisinde astsubay meslek yüksekokullarında yetişen personellerdir. Eğitimi tamamlayıp mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığında göreve başlayan astsubay çavuştan astsubay kıdemli başçavuşa kadar rütbesi olan askerdir. Halk arasında gedikli olarak da bilinirler. Astsubay Sahil Güvenlik personeli de Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde merkezde, deniz ve göllerde görev yapan personellerdir.

Astsubay Sahil Güvenlik Ne İş Yapar? Görev Tanımı Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde binlerce astsubay rütbesinde güvenlik personeli çalışmaktadır. Personeller Türkiye’nin dört bir yanında, farklı illerde, farklı görevlerde çalışabilmektedir. Kurum içerisindeki kurallara, yönetmeliklere, yasalara ve emir-komuta zincirine göre faaliyet gösterirler. Peki astsubay sahil güvenlik personeli ne iş yapar?

  • Muhabere görevlerini yaparlar
  • Su üzerinde, gemide ve karada çalışabilirler
  • Güvertede gerekli kontrol ve işlemleri yaparlar
  • Emir komuta zincirine uyarlar
  • Çalışma alanlarında düzen ve temizliği sağlarlar
  • Malzeme ve araç güvenliğini temin ederler
  • Telsiz kanunu gibi kanunların gereğini yerine getirir
  • Nöbet tutabilirler
  • Komutanların emir ve talimatlarına uyarlar
  • Kendilerini sürekli geliştirirler
  • Altlarına karşı düzgün davranırlar
  • Hak, hukuk ve adalete uyarak çalışırlar

Astsubay Sahil Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Sahil Güvenlik bünyesinde çalışan astsubaylarla ilgili pek çok konu merak edilse de en çok soru sorulan konu maaşlara yöneliktir. Gece gündüz karada ve su üstünde görev yapan personeller oldukça kritik roller üstlenirler. Denizde batan mültecilerin kurtarılması, mavi vatanın korunması, güvenlik tedbirlerinin alınması, deniz güvenliğinin sağlanması son derece zorlu görevlerdir. Bu görevleri icra eden personeller ortalama 25-30 bin TL maaş alırlar. 

Astsubay Maaşları 2023 Ne Kadar?

Astsubay günde kaç saat çalışır?

Haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.