kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Animatör Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Animatör Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Animatör olan kişiler kimdir? Animatör Nasıl Olunur? Animatör Olma Şartları Animatör Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

A+
A-

Her yıl milyonlarca insan tatil yapmaktadır. Kimi otellere, kimi tatil köylerine, kimi pansiyonlara gitmektedir. İnsanlara tatil hizmeti veren işletmelerin yanı sıra, il ve ilçe meydanlarında belediyeler tarafından da vatandaşlara eğlence hizmeti verilmektedir. Bu noktada özellikle vatandaşların, turistlerin karşısına animatörler çıkmaktadır. Vatandaşları, turistleri eğlendiren, hoş vakit geçirmelerini sağlayan animatörler animasyon iş ve işlemlerini gerçekleştirir. Özellikle turizm bölgelerinde çok sayıda animatör görev yapmaktadır. Bu kişilerle ilk karşılaşan vatandaşlar animatörlerle ilgili sorular sormaktadır. Peki Animatör Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Animatör Nedir? Ne Demek?

Animasyon işini yapan kişilere animatör denir. Çizgi film olarak da bilinen animasyon, birkaç resmin arka arka hızlı ve anlamlı bir şekilde gösteriminin yapılmasıyla hareketli görüntü yani video elde edilmesidir. Ancak bu makalemize konu olan anlamıyla animatör oyunlar, tiyatrolar ve eğlencelerle yapılan animasyonu icra eden kişidir. Otellere, tatil beldelerine, halk meydanlarına gelen yüzlerce farklı kişiyi eğlendiren animatörler görsel şovlar, gösteriler icra eder. Bu sayede bulunulan ortam canlanır, enerji yükselir, küçük yaştaki, büyük yaştaki insanların can sıkıntısı geçer.

animator nedir ne demek

Animatör Nasıl Olunur? Animatör Olma Şartları

Animatör olmak özellikle yaz aylarında oldukça karlı bir iştir. Çünkü oteller, tatil beldeleri, il-ilçe belediyeleri animatör işe alarak vatandaşları, turistleri eğlendirmek isterler. Bu nedenle özellikle yaz aylarında yüksek ücretlerle ve masraflarının karşılanması yoluyla bu kişiler işe alınır. Bu iş koluna girmek isteyenler de nasıl animatör olacaklarını araştırmaktadır. Bu mesleği yapmak için diploma şartı bulunmaz. Eğitim şartı aranmaz. Adaylar ilkokul, lise, üniversite mezunu da olsa bu işi yapabilirler. Bu alana yönelik kurslar ve sertifika programları ile eğitimler bulunur. Bu faaliyetlere katılanlar kendilerini geliştirerek daha kolay iş bulur. Ancak genel olarak animatör adaylarında şu şartlar aranır;

  • Adayların enerjik ve pozitif olmaları istenir.
  • Yabancı dil bilmeleri avantajlarına olur.
  • Güzel, yakışıklı, komik olmaları tercih sebebidir.
  • İletişim becerilerinin yüksek olması önemlidir.
  • Kötü alışkanlıklarının olmaması, suç işlememiş olmaları tercih nedenidir.

Animatör Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Bu kişilerin görevleri nerede çalıştıklarına, hitap ettikleri kitleye, yaş grubuna göre değişir. Animatörler hizmet verdikleri kişilerin yaşlarına, cinsiyetlerine, kültürlerine, ırklarına, dinlerine, ekonomilerine bakmaksızın işlerini yapmalıdırlar. Kırıcı, aşağılayıcı, hakarete varan şakalar yapmamaları önemlidir. Hedef kitlesinin bilgilerine göre program düzenlerler ve buna bağlı olarak gösteri yaparlar. Otel, yat, belediye, meydan gibi çalışacakları alana uygun şovlar düzenlerler. Ayrıca turistleri gezdirdikleri, havalimanında karşıladıkları da bilinmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.