kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Arıcılık 2020 Başarı Sıralamaları ve Taban Puanları

Arıcılık 2020 taban puanları kaçtır? 2 yıllık Arıcılık başarı sıralaması kaç bin? Arıcılık kaçla kapattı? gibi sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrasındaki yerleştirmeler neticesinde, adayların üniversitelerin önlisans programlarından Arıcılık bölümüne yerleştikleri en yüksek ve en düşük puanları yazımızda sizler için derledik. 2020 YKS’ye girecek olan adaylara, tercihlerini şekillendirmelerinde yardımcı olacağını düşündüğümüz bu bilgileri yazımızda detaylı şekilde inceleyebilirsiniz. 

Arıcılık 2020 Başarı Sıralamaları ve Taban Puanları

Üniversiteye hazırlanan adayların ön lisans programlarına yerleşmeleri için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı dahilinde yalnızca Temel Yeterlilik Sınavı TYT’ye katılmaları yeterlidir. Adayların bu sınavdan alacakları puan ile 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşmeleri mümkündür. Üniversitelerde yer alan Arıcılık bölümü de bir ön lisans programı olarak bu kapsamdadır. 

Ülkemizde bulunan üniversitelerin yalnızca üç tanesinde Arıcılık Ön Lisans bölümü bulunmaktadır. Bu üç üniversite; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi’dir. Bu üniversitelerin meslek yüksek okullarında yer alan bölüm için belirlenen toplam kontenjan 2019 YKS dönemi için 55 kişi olmuştur. Bu kontenjanlar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde tamamen dolarken, diğer üniversitelerde ise boş kalan kontenjanlar olmuştur. 

Ülkemiz üniversitelerinde yer alan Arıcılık Ön Lisans programı için 2019 YKS ile gerçekleştirilen yerleştirmelerde, en yüksek puanla kapatan üniversitenin taban puanı; 191,37749 puan, en düşük puanla kapatan üniversitenin taban puanı ise; 182,89276 puan olarak gerçekleşti.

ARICILIK BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM TÜR SIRALAMA TABAN PUAN
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ   Arıcılık Ücretsiz 1.692.289 191,37749
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ   Arıcılık Ücretsiz
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ   Arıcılık Ücretsiz

2020 YKS hazırlık sürecinde Arıcılık bölümü başta olmak üzere üniversitelere ve bölümlere dair tüm sorularınız için sizleri FORUM sayfamıza bekliyoruz!

2019 YKS ile üniversitelere yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan tavan ve taban puanlar ilan edilmiş ancak resmi kurumlar tarafından bu tavan ve taban puanların kaçıncı sıralamaya tekabül ettiğine dair resmi bir duyuru yapılmamıştır. Bu nedenle oluşturmuş olduğumuz tablolarda şu an için yalnızca bu puanlara yer verilmiş, sıralamalar ilave edilememiştir. Ancak ilgili Kurumlardan gerekli bilgiler yayımlandığı zaman biz de tablolarımızda sıralamalara da yer vereceğiz. 

*Yukarıda yer alan veriler, Acil Durum ve Afet Yönetimi 2020 taban puanları ve diğer bilgiler ÖSYM tarafından yayımlanmış olan kılavuz içerisinden ve resmi web sitesinden alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru geçerli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.