ASDEP Danışma Görevlisi Maaşları 2023
ASDEP Danışma Görevlisi Maaşları 2023
ASDEP Danışma Görevlisi Maaşı 2023 yılı için ne kadardır? ASDEP 2023 yılı maaşı kaç TL’dir? ASDEP danışma görevlisi olmak için hangi bölüm mezunları başvuru yapabilir? ASDEP personeli için atama süreci nasıl gerçekleşecek? Aile Sosyal Destek Programında yer alan danışma görevlileri için ek gelir söz konusu olacak mı? ASDEP için çalışma şartları nasıldır? Aile Sosyal Destek Programı danışma görevlisi çalışanları nerede görev yapacak? Bu ve benzeri soruların cevabı niteliğinde olan yazımızı genel hatlarıyla www.tercihiniyap.net sayfamız üzerinden sizlere sunuyoruz.
ASDEP Nedir, Aile Sosyal Destek Programı’nın Amacı Nedir?
ASDEP, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın tüm yardımlarını tek bir çatı altında birleştirilmesini öngören projedir. Bunun için öncelikler tüm illerde yer alan Sosyal Hizmet Merkezleri açılmasını gerekmektedir. Sosyal Hizmet Merkezleri içerisinde yer alan: Aile Danışma Merkezleri, Çocuk Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Toplum Merkezleri ve Yaşlı Hizmet Merkezleri gibi kurumların tek çatı altına birleşmesini içermektedir. ASDEP için amaç, vatandaşların talepte bulundukları sosyal hizmet ve yardımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Aile Sosyal Destek Projesi’nin yeknesak ve bütüncül olmasıyla birlikte, bürokratik yavaşlığın önüne geçilerek, sosyal katılımcılık ön plana çıkarılacak ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı işlerlik kazanacaktır. kamu haber
Belediye Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?
ASDEP Danışma Görevlisi Olmanın Şartları Nelerdir?
ASDEP Danışma Görevlisi olabilmek için Üniversitelerin dört yıllık eğitim verilen, Sosyal Hizmet, Sosyaoloji, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Aile ve Tüketici Bilimleri veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak gerekir. Bir il’e alınacak kişi sayısının 5 katı KPSS puan sıralamasına göre mülakata çağrılacak olup, başvuru için öngörülen KPSS puanı 60 olarak belirlenmiştir. Bunun dışında FETÖ/PYD gibi terör örgütleriyle adayın bağlantısının olmaması gerekir.
ASDEP Personeli Çalışma Koşulları
ASDEP Personelinin çalışma süresinin 5 saati Cumartesi olmak üzere, haftalık 45 saat olarak belirlenmiştir. Bulundukları il mülki idare sınırları içerisinde çalışacak olan ASDEP danışma görevlilerinin, il mülki idare sınırları dışında da çalışma durumları olabilecektir. Danışma görevlileri, vatandaşlara yönelik sosyal hizmet ve yardımların, yerindelik ilkesine uygun şekilde yerine getirilmesi için vatandaşların sosyal ve ekonomik durumlarını incelemek ve değerlendirmek, görüşme sırasında inceleme ve gözlemlerde bulunmak, notları ve verileri işlemekle sorumludur. Aile bireylerinin ihtiyacına ilişkin durumunu incelemek ve ihtiyaç duyulan hizmet veya destek ile ilgili gerekli yönlendirmelerde bulunarak, rehber olmak bir diğer görevidir. Personelin servis ve yemek ihtiyacı da karşılanacaktır.
Alo 184 Sabim Korona Virüsü Danışma Hattı Nedir? Nasıl Yararlanılır?
ASDEP Danışma Görevlisi Maaşları
ASDEP Görevlisine, ihale tarihinde yürürlükte bulunan “Brüt asgari ücretin % 110 (yüzde yüz on) fazlası oranında aylık ücret ödemesi yapılacaktır.” www. tecihiniyap.net olarak, bu orandan hareketle ASDEP görevlisi maaşının 2023 yılı için 14000 TL aylık ücret olacağını hesaplıyoruz. Bunun dışında il mülki idare sınırları dışında çalışacak ASDEP görevlilerine harcırah kanununa göre, günlük harcırah ödemesi yapılacaktır.
Asdep hangi birimde çalışır ?
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerinde “ ihtiyaç duyulan her yerde” çalıştırılmak mümkündür.