kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gassal Maaşı 2023 Ne Kadar?

Gassal maaşı 2023 ne kadar? Gassal olarak çalışan personeller 2023 yılında ne kadar maaş alır? Gassal çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıldır? İşte gassal maaşı 2023 ile ilgili tüm merak edilenler…

A+
A-

Türkiye’de farklı sektörlerde farklı işleri icra eden binlerce meslek bulunmaktadır. Bu mesleklerden bazıları insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Örneğin “gassal” olarak çalışan personeller binlerce yıldır hayatımızın bir parçasıdır. Yeni nesil pek bilmese de gassal olarak çalışan personeller oldukça kritik bir görev üstlenirler. Hayatını kaybeden insanların bedenini yıkayıp temizlerler. Ardından da kefenleyerek defin için hazır hale getirirler. Gassalların yaptığı bu iş toplumda pek az kişinin cesaret edebileceği, cesaret edenlerin de pek azının yapabileceği bir iştir. Bu nedenle bu zorlu mesleği yapanların ne kadar para kazandıkları merak edilmektedir. Peki gassal nedir? Gassal maaşı 2023 ne kadar? Gassallar 2023 yılında ne kadar maaş alır? Gassal çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıldır?

Gassal Maaşları Ne Kadar?

Gassal Çalışma Şartları 2023

Devlette yüzlerce farklı kadroda binlerce personel istihdam edilmektedir. Bu personeller arasında yardımcı hizmet sınıfı kapsamında gassal olarak çalışanlar gösterilebilir. Gassal olarak çalışan kamu personelleri Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Üniversiteler ve Belediyeler bünyesinde istihdam edilmektedir.

Gassal olarak çalışan personeller oldukça zorlu ve bir o kadar önemli bir görevi icra ederler. Hayatını kaybeden vatandaşların gömülmeden önce temizlenmesi, yıkanması ve kefenlenmesi gerekmektedir. Gassallar hayatını kaybedenleri yıkayarak temizlerler ve ardından da kefenlerler. Böylece hayatını kaybeden kişi defin için hazır hale gelir. Gassallar bu işlemleri kendilerine ait bir ortamda ve odada yaparlar. Ancak genel olarak ölüm ile ilgili bir meslekte çalıştıkları için çalışma ortamları hüzün doludur. Gassallar hafatada 5 gün çalışır ve 2 gün haftalık izin kullanırlar. Ayrıca rapor hakkı yıllık izin hakkı gibi diğer memurların da sahip olduğu haklara sahiptirler.

Gassal Çalışma Saatleri 2023

Gassalların çalışma saatleri veya mesai saatleri diğer devlet memurlarından farksızdır. Devlet memurları gibi sabah 9 akşam 5 saatleri arasında görev yaparlar.  Personellerin görevlerini icra ettikleri bölüm genelde diğer departmanlardan uzaktır. Bu nedenle kendilerinin rahat ve sakin bir çalışma ortamı vardır. Ayrıca yapacakları işlerle ilgili planlama yapıldığı için gassallar kendi çalışma düzenlerini ayarlayabilirler.

Gassal Maaşı 2023 Ne Kadar?

Gassal olarak çalışan personeller farklı eğitim seviyelerine, farklı hizmet sürelerine, kadro ve derecelerine göre farklı miktarlarda maaş alabilirler. Ancak aynı şartlarda ve aynı seviyedeki personellerin aynı maaşları da aldığını söylemek de mümkün değildir. Çünkü personellerin çalıştıkları kuruma göre aldıkları maaşlar da değişiklik gösterebilmektedir.
Gassalların çalıştığı kurumlar döner sermaye ödenen kurumlardan biriyse aldıkları ek ücret miktarı artmaktadır. Ayrıca belediyelerde çalışan personellerin bazıları denge tazminatı ve ikramiye gibi ek ödemelerden de faydalanabilmektedir. İşte lise mezunu gassal maaşları 2023 ne kadar?

Göreve yeni başlamış 13/3 kıdem ve derecesindeki bir gassalın 2023 yılında aldığı maaş 13 bin 75 TL civarındadır.

 

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Samsun Büyükşehir Belediyesi İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Herkes gassal olabilir mi?

Kolay bir meslek olmaması ile beraber gerekli koşul ve şartları sağlayan herkes gassal olabilir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.