kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Psikoloji Konuları 2019

AYT psikoloji konuları 2019 nelerden oluşmaktadır, alan yeterlilik testine kimler girebilir, AYT kaç sorudan oluşmaktadır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

AYT psikoloji konuları 2019 nelerden oluşmaktadır, alan yeterlilik testine kimler girebilir, AYT kaç sorudan oluşmaktadır, AYT psikoloji konuları hangileridir, AYT psikoloji sorularından kimler sorumludur, psikoloji soruları AYT içinde hangi puan türlerine etki etmektedir, alan yeterlilik testi kaç gruba ayrılmaktadır, AYT psikoloji konularından sınav içinde kaç soru gelmektedir gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizin için derlemeye çalıştık. Bu cevaplara ve psikoloji 2019 AYT konularına yazımız içinde göz atabilirsiniz. YKS 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme, Merkezi’nin (ÖSYM) hazırladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) içinde yer alan AYT 4 farklı ders grubundan ve 160 sorudan oluşan bir üniversiteye giriş sınavıdır. Bu sınava herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş her birey başvuru yapabilmektedir. Adaylar sınavda gerekli puan türünden yeterli puanı aldıkları zaman ise bir yükseköğrenim kurumunda öğrenim görmeye hak kazanabilirler. AYT soruları 280 sorudan oluşan YKS’nin içindeki ikinci oturumdur, bu oturumun etkin olabilmesi için 120 soruluk Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) de girmiş olmak gerekmektedir.

AYT PSİKOLOJİ KONULARI 2019

AYT içinde yer alan psikoloji soruları türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler – 1, fen bilimleri, matematik ve sosyal bilimler – 2 isimli 4 grup içinden sosyal bilimler – 2 kısmında çıkmaktadır. Sosyal bilimler– 2 sorularının etkisi sözel puan türüne olduğu için psikoloji soruları sözel puan türü ile tercih yapmayı planlayan adaylar için önem kazanmaktadır. 40 sorudan oluşan sosyal bilimler – 2 kısmının 3-4 sorusu psikoloji konularından gelmektedir.

AYT psikoloji konuları 2019 içindeki listeye aşağıda sizin için hazırladığımız şablondan göz atabilirsiniz. Yazının yayımlandığı tarihte en güncel halinde olan yazımız müfredatta yapılacak değişiklik olması halinde güncellenecektir.

Psikoloji ve diğer AYT dersleri konularında ve sorularında, üniversite sınavlarında, üniversite tercihlerinde, ÖSYM’nin diğer sınavlarında ve bunlar gibi pek çok şeyde size destek olabilecek kadrosuyla forum sayfamız hizmetinizdedir. Forum sayfamıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

  • Psikoloji Giriş
  • Psikoloji Temel Süreçleri
  • Öğrenme, Bellek ve Düşünme
  • Ruh Sağlığı Temelleri

* Yukarıda bahsettiğimiz bilgiler ve psikoloji konuları listesi ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve sınavlara hazırlık kaynakları desteğiyle derlenip yayımlanmıştır. Bu bilgilerin veya konuların içindeki herhangi bir değişiklik bahsettiğimiz kurumlar tarafından duyurulacaktır ve bu duyuru esas olacaktır. Bu sebeple bahsedilen resmi kurumların internet sitelerini zaman zaman ziyaret edebilirseniz sizler için faydalı olacaktır.

Yorumlar

  1. filizoffilll Avatar filizoffilll dedi ki:

    Burda da psikoloji diye ayrılmış, kafam karıştı.