kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bakınız 789 Nedir?

Üniversite tercih kılavuzunda yer alan açıklamalardan biri olan bk. 789 ibaresinin anlamını ve neye göre verildiğini anlatmaya çalıştık. YKS sürecinde tüm adaylara başarılar.

YKS
A+
A-

Üniversite tercihlerinin başladığı süreçlerde sıkça sorulan bir sorudur tercih kılavuzu içerisinde geçen bakınız 789 veya bk. 789 nedir? Bazı bölümlerin yanında yer alan ibare tercih sürecinde öğrencilerin kafasını karıştırmakta ve sık sık sorulmaktadır. YKS sürecinin son aşaması olan tercih sürecini başarıyla tamamlamanız için bu kavramı açıklamaya çalıştık. YKS

Bazı üniversitelerin tüm bölümlerinde var olan bazılarında ise hiç bulunmayan bu ibarenin üniversitenin, bölümün veya fakültenin türü ile de hiç bir ilgisi mevcut değil. Adayların tercih sürecini etkilememesi gereken bir ÖSYM açıklaması olan bu kavramın anlamı kurumsal dış değerlendirmesinin, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından yapıldığını belirtmektedir.

Bk. 789 Tercih Sürecinde Önemli Mi?

Niteliği itibariyle bir özel koşul olmaması sebebiyle, bk. 789 adayın tercihlerine etki edecek veya tercih nedeni olabilecek bir unsur değildir. Üniversite tercihleri, bölümler, fakülteler, KYK yurt burs veya kredi, TYT, YKS gibi konularda soru sormak için forum sitemizi kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.