kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Boya Teknolojisi 2020 Başarı Sıralamaları ve Taban Puanları

2020 YKS'de Boya Teknolojisi bölümü kaç bine gelir? 2019 YKS'de Boya Teknolojisi bölümü taban puanı kaçtı? Sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

2020 YKS'ye hazırlanan ve üniversite öğrencisi olmayı amaçlayan adayların 2020 YKS sürecinde tercih yapmasında en önemli yardımcısı, 2019 YKS döneminde gerçekleştirilen tercih ve yerleştirme safhası bilgileri olacaktır. Çünkü adaylar 2020 YKS döneminde tercihte bulunurken, bir önceki yılın taban puanlarını ve bu taban puanlara karşılık gelen başarı sıralamalarını baz alarak hareket etmek durumundadır. Bu nedenle 2020 YKS dönemi için, 2019 YKS yerleştirmelerinde oluşan taban puanları ve bu puanlar ile yerleşmiş olan adayların başarı sıralamalarını bir araya derliyoruz. 

Boya Teknolojisi 2020 Başarı Sıralamaları ve Taban Puanları

Ülkemizde Boya Teknolojisi ön lisans bölümü yalnızca Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu’nda bulunmaktadır. Başka bir üniversitede yer almayan bu bölüm için 2019 YKS yerleştirmeleri için açılmış olan 30 kişilik kontenjanın 17 kişilik kısmı dolmuş, 13 kişilik kontenjan ise boş kalmıştır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı puanı ile yerleşilen bölüm için 2019 YKS yerleştirmeleri sonucu en yüksek puan ile yerleşen adayın puanı; 250,36780, en düşük puanla yerleşen adayın puanı ise; 178,67372 olarak gerçekleşmiştir. 

2020 YKS için Boya Teknolojisi Bölümü taban puan bilgisini aşağıda yer alan tablomuzdan detaylı biçimde inceleyebilirsiniz. 

BOYA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM TÜR SIRALAMA TABAN PUAN
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ   Boya Teknolojisi Ücretsiz

2020 YKS sürecinde Boya Teknolojisi bölümüne veya merak ettiğiniz diğer bölümlere dair sorularınızı sormak ve YKS sürecine dair bilgiler almak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

2019 YKS yerleştirmeleri ile birlikte Boya Teknolojisi bölümüne ait yayımlanmış olan tek bilgi taban puan bilgisi olduğundan, başarı sıralamalarına dair bilgileri henüz yazımıza ekleyemedik. Ancak resmi kurumlardan ilgili duyurular yapıldığında tablomuz başarı sıralamalarını da ihtiva edecek biçimde güncellenecektir. 

*Yukarıda yer alan veriler, Boya Teknolojisi 2020 taban puanları ve diğer bilgiler ÖSYM tarafından yayımlanmış olan kılavuz içerisinden ve resmi web sitesinden alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru geçerli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.