kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bursa Büyükşehir Belediyesi İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu nasıl yapılır? Bursa Nedir? Ne Demek? Nüfusu Ne Kadar? Bursa'nın İlçeleri Nelerdir? Bursa Büyükşehir Belediyesi İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? Bursa Büyükşehir Belediyesi İş Başvurusu Formu

İpeğiyle, döneriyle, tekstil sektörü ile, ticaretiyle, yüksek nüfusu ile, tarihi ve turistik yerleşkeleri ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri Bursa’dır. Osmanlı Devleti’nin bu bölgede kurulması nedeniyle de ayrı bir önemi vardır. Türkiye’nin Batısında Ege ve Marmara bölgeleri arasında bulunan şehir ekonomik açıdan da ülkenin dikkat çekici bir merkezidir. Şehir endüstri, ticaret, turizm merkezi olması nedeniyle her yıl göç almaktadır. Şehirdeki artan nüfus sonucunda da iş arayan insan sayısı artmaktadır.

3 milyona yakın nüfusu ile bölgedeki en kalabalık şehirlerden biri olan Bursa’daki genç nüfus, çalışanlar, işsizler şehirde her gün iş aramaktadır. Şehirdeki fabrikaların, ticaret firmalarının, şirketlerin yanı sıra en büyük istihdam merkezi hiç şüphesiz Bursa Büyükşehir Belediyesidir. Belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, hizmet kalitesinin artırılması, artan nüfus karşısında yetersiz kalınmaması için belediye her yıl yüzlerce personel alımı yapmaktadır. Bu nedenle binlerce Bursalı, şehre göç edenler Bursa Büyükşehir Belediyesi iş ilanları ve personel alımı hakkında sorular sormaktadır. Peki Bursa Büyükşehir Belediyesi iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Bursa belediyesi iş başvuru formu nasıl doldurulur? Nereden bulunur?

Bursa Nedir? Ne Demek? Nüfusu Ne Kadar? 

Bursa Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir. Dünya yaşanabilir şehirler sıralamasında şehir pek çok kez ülkenin en iyi şehri seçilmiştir. Bursa nüfusu 2020 itibarıyla 3 milyonun üzerine çıkmıştır. Şehrin posta kodu 16000, alan kodu (+90) 224 ve plakası 16’dır. Şehirde Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu gibi önemli yükseköğrenim kurumları bulunur. Bu okullar sayesinde binlerce öğrenci şehirde bulunmaktadır.

<div></div>

Bursa’nın İlçeleri Nelerdir?

3 milyondan fazla nüfusa sahip olan şehirde pek çok ilçe bulunmaktadır. Bu ilçeler ülkedeki pek çok şehirden daha büyüktür. Farklı özellikleriyle öne çıkan bu ilçelerin bazıları tarihi, bazıları turizm, bazıları yemek, bazıları endüstri özellikleriyle dikkat çekmektedir. İşte Bursa’nın ilçeleri;

Osmangazi
Yıldırım
Nilüfer
İnegöl
Gemlik
Mustafa Kemal Paşa
Mudanya
Gürsu
Karacabey
Orhangazi
Kestel
Yenişehir
İznik
Orhaneli
Keles
Büyük Orhan
Harmancık

<div></div>

Bursa Büyükşehir Belediyesi İş İlanları ve Personel Alımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ihtiyaçlarına bağlı olara her yıl iş ilanları paylaşmakta ve personel alımı yapmaktadır. Bursa belediyesi tarafından memur alımı, işçi alımı, personel ve eleman alımı yapmaktadır. 2019 yılında yüzlerce kişilik personel alan belediye 2020 ve 2021 yılında da iş ilanları paylaşmaya devam ediyor.

Bursa belediyesi tarafından 2020’li yıllarda temizlik görevlisi, şoför, güvenlik görevlisi, aşçı, memur, büro personeli, itfaiye eri, sağlık çalışanı, idari görevli, yönetici, işçi, zabıta gibi kadrolarda yüzlerce kişilik personel alımı yapılacak. Belediye alacağı personelleri direkt olarak kendi bünyesine alabileceği gibi İŞKUR üzerinden de alım gerçekleştirecek.

Şehirde TOFAŞ, Fiat, Peugeot, Renault, Karsan, Kobra Güleryüz gibi otomotiv firmaları, dünyaca ünlü tekstil firmaları, ihracat merkezleri bulunur. Tüm bu firmalara rağmen en çok istihdam oluşturan kurum belediyelerdir. Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyeler tarafından her yıl yüzlerce hatta binlerce personel işe alınmaktadır.

<div></div>

bursa belediyesi nedir nufusu ilceleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Bursa Büyükşehir Belediyesi işçi, zabıta, memur, personel, şoför, temizlik görevlisi, sekreter, idari personel alımı 2020’li yıllarda devam edecek. Bu personel alımlarında lise mezunu, ilkokul mezunu, üniversite mezunu, KPSS puanı olan veya olmayan, farklı seviyelerde binlerce insan iş sahibi olacak. Bu kişiler geçici, sözleşmeli, kadrolu olarak istihdam edilecek. Bu nedenle iş ilanları ile ilgili araştırma yapan kişiler en çok “Bursa Belediyesi iş ilanlarına nasıl ve nereden başvuru yapılır?” sorusunu sormaktadır.

Belediye tarafından paylaşılan iş ilanlarına başvurmak için ilanların paylaşıldığı yerel gazeteleri, belediyenin internet sitesini ve sosyal medya hesapları ile İŞKUR sayfasını takip etmek gerekmektedir. Belediye iş ilanları belediyenin kendi internet sitesinde duyurular kısmında paylaşılır. Ayrıca gazetelerde de bu ilanlar kamuoyuna duyurulur. Bazı alımlar ise İŞKUR aracılığı ile yapılmaktadır. Bu durumda da İŞKUR sayfasını takip ederek iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. Son olarak belediye binasına giderek insan kaynaklarıyla görüşüp özgeçmişinizi bırakabilir, elle başvuru yapabilirsiniz.

<div></div>

Bursa Büyükşehir Belediyesi İş Başvurusu Formu

Bursa Belediyesi iş ilanları, personel alımı yayınlandığında adaylardan bazı belgeler ve iş başvuru formu istemektedir. Bu nedenle her ilanda adayların iş başvuru formu temin etmeleri önemlidir. Bu formlar ilanların içerisinde yer almaktadır. Ayrıca belediye tarafından da elden verilebilir. Bu nedenle iş ilanlarını takip edip iş başvuru formlarını alarak doldurmanız önemlidir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İletişim Bilgileri ve Adresi

Telefon: 444 16 00

Faks: (0224) 716 15 50

Adres: Zafer Mahallesi, Ankara Yolu Caddesi, C Blok No:1 Posta Kodu: 16080 Osmangazi/BURSA

E-Posta Adresi: beyazlasa @ bursa . bel . tr

KEP Adresi: bursa büyükşehir . genel evrak @ hs03 . kep . tr

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

bursa belediyesi iletisim telefon

Yorumlar

  1. Sevda bayram Avatar Sevda bayram dedi ki:

    İtfaye eri kadrosu acılsın lütfen