kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ŞOK Market Personel Maaşları Ne Kadar?

ŞOK Market Personel Maaşları Ne Kadar? ŞOK Market Nedir? Ne Demek? ŞOK Market Kimin? ŞOK Market İndirim Kataloğu ŞOK Market Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

A+
A-

Ülkemizde market zincirlerde çalışan pek çok eleman mevcuttur. Özellikle gençlerin iş kapısı olarak tercih ettiği marketler hakkında sizlere derlediğimiz bilgileri suduk. Marketler zincirinin parçası olan şok markette personel maaşları ne kadar birlikte bakalım…

Türkiye’deki en büyük market zincirlerinin başında ŞOK Market gelmektedir. BİM, Migros, CarrefourSA, Bildirici, A101 gibi dev firmalarla rekabet eden ŞOK market zinciri pazardaki payını artırmaya çalışmaktadır. Bunun için de büyümesini sürdürmekte, daha fazla mağaza açmakta ve daha personel alımı yapmaktadır. İş bulmaya çalışan, ŞOK bünyesinde çalışmak isteyen binlerce kişi de firmanın maaş politikasını merak etmektedir. Peki Şok Market personel maaşları ne kadar? ŞOK Market kasiyer, reyon görevlisi, depocu, dağıtıcı, mağaza sorumlusu maaşları ne kadar?

Çağdaş Market Personel Maaşları Ne Kadar?

ŞOK Market Nedir? Ne Demek? ŞOK Market Kimin?

En büyük market zincirlerinden biri olan firma yurt genelinde 7 binden fazla mağazası ile faaliyet göstermektedir. Mağazalarda, depolarda, ofislerde 30 bine yakın personel istihdam edilmektedir. 1995 yılında kurulan firma ilk başta 13 mağazaya sahipti. Kısa sürede mağazasını arttıran firma Yıldız Holding çatısı altına girmiştir. Daha sonra da faaliyetlerini ve yatırımlarını artıran firma mağaza ve çalışan sayısını arttırmıştır. Firmanın sahibi Murat Ülker’dir. Market zinciri Yıldız Holding tarafından 2019 yılında satın alınmıştır.

ŞOK Market İndirim Kataloğu

BİM ve A101 firmaları aktüel indirim katalogları ile müşterilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. ŞOK Market de bu politikayı uygulamakta ve indirimli ürün katalogları yayınlamaktadır. Bu kataloglarda yüzlerce ürün kısıtlı süreliğine daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Firma popülerliğini bu politikaya da borçludur.

ŞOK Market Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

7 binden fazla mağazası bulunan firma bünyesinde binlerce çalışan istihdam edilmektedir. Uygun fiyata hesaplı alışveriş imkanı sunan mağazalarda günün her saati yoğunluk fazladır. Bu nedenle çalışanlar büyük bir yoğunlukla idare etmek zorundadır. Ayrıca personel hem kasiyer, hem reyon görevlisi, hem depo sorumlusu olarak görev yapabilmektedir. Ayrıca yoğunluk nedeniyle çalışanlar genelde hep ayakta çalışmaktadır. Haftanın 6 günü çalışan personel haftanın 1 günü haftalık izin yapar. Ayrıca 1 yıl boyunca çalışan kişilere 14+2 günlük yıllık izin hakkı da verilmektedir.

ŞOK Market çalışma saatleri normalde sabah 09.00 akşam 21.00 saatleri arasındadır. Mağazaların 12 saat boyunca hizmet verebilmesi için çalışanlar vardiya sistemine göre çalışır. Bazıları sabah erken saatlerde gelip mağazayı açıp akşama doğru çıkarken bazıları da öğlen saatlerinde gelip mağazayı kapatıp çıkar. Vardiya saatleri 09.00-18.00 ile 12.00-21.00 saatleri arasında günlük 9 saattir. Ancak yoğunluk ve iş yükü nedeniyle çalışanların 10-11 saat çalışabildiğini söylemek mümkündür. Gün içerisinde çalışanların 1 saat yemek süresi ve gün içerisinde birkaç kez tuvalet, sigara, çay mola hakları bulunur.

ŞOK Market Personel Maaşları Ne Kadar?

Firmada kasiyer, reyon görevlisi, depocu, dağıtıcı, mağaza sorumlusu, mağaza müdürü, bölge temsilcisi gibi farklı pozisyonlarda binlerce personel istihdam edilmektedir. Bu görevlilerin maaşları farklılık gösterebilmektedir. Firmanın maaş politikasının merkezinde asgari ücret bulunur.

ŞOK Market kasiyer maaşları 14-15 bin TL civarındadır.

ŞOK Market reyon görevlisi, şarküteri elemanı, dağıtıcı, depo sorumlusu maaşları 14-15 bin TL seviyesindedir.

ŞOK Market mağaza müdürü maaşları 15-16 bin TL seviyesindedir.

ŞOK Market bölge temsilcisi maaşları 16-17 bin TL civarındadır.

Personellerin maaşlarını Asgari Geçim İndirimi (AGİ), aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, prim, fazla mesai, yol ve yemek yardımı gibi faktörler de etkilemektedir. Örneğin personele mağazalarda harcamak üzere 300 TL civarında hediye kartı verilebilir. Yine BES kesintisi nedeniyle aylıklardan ortalama 100 TL kesilebilir.

ŞOK Market Personel Alımı ve İş İlanları

Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle firma bünyesinde sık sık personel değişimi yaşanmıştır. Ayrıca mağaza sayısı arttıkça yeni personele ihtiyaç duyulur. İş arayan binlerce kişi ŞOK Market iş ilanlarını kontrol etmek ister. Firmanın iş ilanları sokmarket.com.tr adresi üzerinden yayınlanmaktadır. Bu sayfada insan kaynakları sayfası üzerinden iş ilanları görüntülenebilir, iş başvuru formu doldurulabilir ve iş başvurusu yapılabilir.

Çağdaş Market Çalışma Saatleri ve Çalışma Şartları

ŞOK Market İş Başvurusu

Türkiye’nin dört bir yanında 7 binden fazla ŞOK Market şubesinde çalışmak üzere her yıl yüzlerce kişilik personel alımı yapılmaktadır. Firmanın internet sitesinden yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapmak oldukça kolaydır. İnternet sitesine girdikten sonra insan kaynakları başlığından iş başvuru işlemleri yapılabilir. Adaylar iş başvuru formunu doldurup, istedikleri kadro için başvuru yapabilir.

ŞOK Market iş başvuru adresi: https://kurumsal.sokmarket.com.tr/insan-kaynaklari/sokta-kariyer/is-basvuru-formu

Şok marketlere kaç yaş sınırı var?

En az ilköğretim mezunu adaylar alınacak olup aynı zamanda 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamaları gereklidir.

Yorumlar

  1. Gökhan Tataroğlu Avatar Gökhan Tataroğlu dedi ki:

    5 yıl boyunca şok market bünyesinde görev aldım maaşlar zamaninda yatar ama çalışma süreleri çok uzun ve aldığınız paraya değmez iş çok ağır mesayii ücreti yok denkleştirme var o da mağaza sorumlusunun ve yardımcısının insanlığına kalmış birşey .. şok kart denen bir yemek ve alış verış kartı var bu karta 3 aydan 3 aya 255 TL para yatmaktadır. Bir de paye kart denen bir uygulama var önceden mağaşınıza yatan paranızı buraya yatırıyorlar ve senede veya 6 ayda bir 8 ile 10 TL gibi bir para kesintisi oluyor .. demem o ki başka bir iş bulamazsanız burayı tercih edebilirsiniz ama evvela başka bir iş arayın..

  2. Batirln Avatar Batirln dedi ki:

    Müdür yardımcı maaşı bile 4600₺ geçmiyor personel 4300 falab