kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

CHP'ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

CHP ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir? CHP Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir? CHP ye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum? CHP ye Üye Olmanın Şartları Nelerdir? İnternetten CHP ye Nasıl Üye Olunur? CHP Genel Sekreterliği Adresi Nedir? CHP Üyelik Aidatı Ne Kadar?

A+
A-

Cumhuriyet tarihinin ilk partisi ‘Halk Fırkası’ adıyla kurulan ve günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi ismini alan CHP’dir. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan parti ülkenin en eski ve en deneyimli partisidir. 2000’li yıllarla birlikte ana muhalefet görevini üstlenen parti 2010’dan sonra üye sayısını artırmaktadır. Günümüzde sık sık ‘CHP’ye üye olmak istiyorum, nasıl üye olunur?’ sorusu sorulmaktadır. Peki CHP’ye nasıl üye olunur?

AK Parti’ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

CHP Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir?

Cumhuriyet Halk Parti’nin kısaltması CHP’dir. 9 Eylül 1923 tarihinde ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. 1923-50 yıllarında aralıksız iktidarda kalan parti 1946’ya kadar tek partili dönemin parçasıdır. 2000’li yıllarda parti ana muhalefet rolünü üstlenmiştir. 2020’li yıllara yerel seçimlerdeki başarısıyla giren partinin başında Kemal Kılıçdaroğlu bulunmaktadır. kamu haber

CHP’ye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum?

CHP’ye üye olmak için vatandaşların önünde birden fazla yol bulunmaktadır. Vatandaşlar partinin il ve ilçe temsilciliklerine giderek partiye üye olmak istediklerini söyleyebilir ve üyelik başvurusunda bulunabilir. Ayrıca internet araacılığıyla da üyelik işlemleri yapılabilir. Partinin internet sitesi üzerinden adaylık işlemleri gerçekleştirilebilir.

CHP’ye Üye Olmanın Şartları Nelerdir?

Türk vatandaşları partiye üye olabilir.

Vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

Vatandaşların medeni ve siyasi haklarını kullanam ehliyetlerine sahip olmaları gerekir.

Birden fazla partiye üye olmak mümkün değildir.

Partinin birden fazla teşkilatına üye olunamaz.

Üyelik aidatını ödemeyi, parti çalışmalarına katkı sağlamayı taahhüt etmek gerekir.

İnternetten CHP’ye Nasıl Üye Olunur?

Partinin internet sitesine girip üyelik sayfasını açmalısınız. Daha sonra T.C. kimlik numarası ve telefon bilgilerini girerek işlem yapabilirsiniz. Onay işlemi sonrasında kişisel bilgilerinizi girmeniz ve üyelik aidatını ödemeniz istenir. Üyelik işlemleri bu sayede tamamlanır. Kimlik kartınız ise 15 gün ile 1 ay arasında tarafınıza ulaştırılır. Kartla birlikte üye formunuz da adresinize gönderir. Bu formu doldurup partinin genel sekreterliğine göndermeniz gerekmektedir.

chp uyelik

CHP Genel Sekreterliği Adresi Nedir?

CHP Genel Merkezi
Anadolu Bulvarı
Numara: 12 
Söğütözü/ANKARA
CHP Genel Merkezi İletişim Numarası: 312 207 40 00

CHP Üyelik Aidatı Ne Kadar?

Üyelerin parti üyeliği için ödeyecekleri aidat miktarı yıllık olarak ödenir. En az 12 TL en çok ise 120 TL olarak belirlenmiştir. Parti üyelerine göre, kişiye göre aidat miktarı belirlenmez. Üyeler nek adar ödeme yapmak istiyorsa aidat ödemesi yapılır. Yani ödeme miktarı vatandaşa bırakılmıştır.

MHP’ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kimler siyasi bir partiye üye olabilir?

On sekiz yaşını dolduran, medeni ve siyasî hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşı bir siyasî partiye üye olabilir.

Yorumlar

  1. Şahin günel Avatar Şahin günel dedi ki:

    Üyeliyim daha önce vardı şimdi görünmüyo

  2. reşat Avatar reşat dedi ki:

    chp üyeolmak istiyorum