kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2019 Taban Puanları

DGS ağaç işleri endüstri mühendisliği taban puanları 2019 listesinde yer alan puanlar nasıldır, dikey geçiş sınavı ile girilebilecek ağaç işleri endüstri mühendisliği kontenjanları 2018 için kaçtı, 2019’da kaç olur, 2018 yerleştirmeleri sonucu oluşan DGS ağaç işleri endüstri mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puan kaçtır, DGS ile ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümüne kimler, hangi puan türü ile girebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınav 2 yıllık bölüm yani önlisans programı mezunu bireylerin girerek 4 yıllık lisans programlarına yerleşmeye çabaladıkları, ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından yürütülen bir merkezi sınavdır. Adaylar bitirdikleri önlisans programı sonrasında 4 yıllık bölümlere geçmek amacıyla bu sınava girerler ve 3 puan türü olan SAY, SÖZ ve EA arasından kendi tercih etmek istedikleri bölüm ile alakalı puan türünden yeterli puanı alırlarsa o bölüme yerleşebilirler.

ÖSYM’nin düzenlediği çoğu merkezi sınavda olduğu gibi her sınav yapıldığı seneye özeldir ve farklı değişkenler barındırır bu sebepten de işler tercih noktasına geldiğinde puanların ne olacağı bir belirsizlik taşıyabilir. Bu yüzden ÖSYM bir tercih kılavuzu yayımlar ve yayımladığı kılavuzda yer alan taban puanları bir önceki yıl yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan puanlardır ve yol göstermesi amacıyla ÖSYM tarafından tercih kılavuzlarına konulur.

Bahsettiğimiz şekilde oluşturulacak, 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak olan, 2018 DGS yerleştirmeleri sonucu ortaya çıkmış puanlara göre hazırlanacak listeleri biz tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünen bir adayın öncelikle ÖSYM DGS tercih kılavuzunda yer alan tabloya göre, ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümünü tercih edebilecek önlisans programlarından birinden mezun olması gerekmektedir. Bunun dışında ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümüne yerleşebilmek için DGS’de SAY yani sayısal puan türünden yeterli puan almış olmak gerekmektedir.

DGS ile girilebilecek 2018 ağaç işleri endüstri mühendisliği kontenjanları 1 olarak karşımıza çıkmıştı, 2019 DGS ağaç işleri endüstri mühendisliği kontenjanları da muhtemelen bu civarlarda olacaktır.

DGS üzerinden yerleşilmiş olan ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümü için ortaya çıkan ağaç işleri endüstri mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük puanın 281,35047 olduğu ve bu puan ile yerleştirmenin de Gazi Üniversitesi’ne yapıldığı görülmektedir. Adaylar 2019 DGS’ye girerek SAY puan türünden bu puan civarında bir puan alırsa muhtemelen ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümünü kazanabilirler.

DGS ağaç işleri endüstri mühendisliği 2019 taban puanları listesinin tamamını içeren görselimiz yazımızın sonunda yer almaktadır.

DGS, YKS, KPSS gibi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavlar, yerleştirmeler, üniversite bölümleri vs gibi tüm konularda aklınıza takılan soruları FORUM sayfalarımıza gelerek tecrübe sahibi yöneticilerimize sorabilirsiniz.

* Yukarıda yer alan bilgiler ve DGS ağaç işleri endüstri mühendisliği taban puanları listesi ÖSYM’nin resmi sitesinde yer alan bilgiler ve kılavuzlar ışığında yazılmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacaktır, biz böyle bir durumda yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da sizler ÖSYM web sitesindeki duyular kısmını düzenli olarak takip etmelisiniz, bu sizin için faydalı olacaktır.

5885 1 3f1f42693aa81ccf010027faf5d8f120

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.