kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Çevre Mühendisliği 2019 Taban Puanları

DGS çevre mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaç olmuştur, DGS çevre mühendisliği 2019 taban puanları kaçlardadır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS çevre mühendisliği 2019 taban puanları kaçlardadır, DGS ile çevre mühendisliği bölümünü kimler tercih edebilir, hangi puan türü ile tercih edebilir, DGS 2018 çevre mühendisliği kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS çevre mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaç olmuştur gibi sorulara yazımızı okuyarak cevaplar bulabilirsiniz.

DGS yani dikey geçiş sınavı, önlisans programı mezunu kişilerin girerek öğretim hayatlarına bir lisans programında devam etmesini sağlayabilen ve ÖSYM yani ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi tarafından hazırlanarak düzenlenen bir üniversiteye giriş ya da geçiş sınavıdır.

Lisans programı adayı önlisans mezunu adaylar kendi bitirdikleri bölümün geçiş hakkı verdiği lisans bölümlerine, o programı okumak istedikleri üniversitede yerleşmek için yeterli bir puan almak zorundadırlar. Bu puanlar kesin bir şekilde belli olmasa da her yıl yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan yerleştirme puanları üzerinden bir sonraki yıl fikir vermek amacıyla ÖSYM tarafından tercih kılavuzları oluşturulur.

2018 DGS yerleştirmeleri ile oluşturulmuş olan ve 2019 yılında ilgili bölümlerin yol gösterme amacıyla oluşturulan taban puanları olacak listeleri sizin için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile bir adayın çevre mühendisliği bölümüne geçiş yapabilmesi için hem DGS tercih kılavuzunda çevre mühendisliğinin tercih edilmesini sağlayacak olan önlisans programı mezunu olması hem de DGS puan türleri içinden SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

DGS puanı ile tercih edilebilecek çevre mühendisliği kontenjan sayısı 2018 yılında 129 olarak karşımıza çıkmıştır. 2019 yılında da çevre mühendisliği kontenjanları DGS için çok farklı olmayacaktır.

DGS puanı ile tercih edilmiş olan çevre mühendisliği bölümü puanlarına baktığımızda en küçük puan ile yerleştirmenin Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne (İngilizce) (%50 İndirimli) olduğunu görmekteyiz. Bu üniversiteye yerleşmede kullanılan bu en küçük puanın ise 248,67015 olduğu görülüyor. Bölüme yerleştirmede kullanılan en büyük puan ise 289,13811 ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) (İngilizce) aittir. Buradan yola çıkarak adaylar 2019 DGS ile sayısal puan türünden bu iki puan aralığında bir puan alırsa çevre mühendisliği bölümüne herhangi bir üniversitede yerleşebilir diyebiliriz.

DGS çevre mühendisliği 2019 taban puanları listesini oluşturarak hazırladığımız görseller yazımızın alt kısmındadır.

Sınavlar, tercihler, puanlar ve bunlar gibi tüm konularda merak ettiklerinizi, sorularınızı TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

* DGS çevre mühendisliği taban puanları listesi ve yazımızın oluşmasını sağlayan diğer bilgiler ÖSYM’nin kılavuzları ve resmi internet sitesinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru dikkate alınmalıdır ve bu yüzden ÖSYM resmi sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5625 1 e0a995e07a253509c0321b76fca32a00 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.