kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Ergoterapi 2019 Taban Puanları

DGS ergoterapi taban puanları 2019 nasıl olacak, DGS ile ergoterapi bölümüne kimler hangi puan türü ile yerleşebilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 DGS ile tercih edilebilecek ergoterapi kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS ergoterapi taban puanları 2019 nasıl olacak, DGS ile ergoterapi bölümüne kimler hangi puan türü ile yerleşebilir, DGS 2018 sonrası oluşan ergoterapi puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruları yazımız içinde cevaplandırmaya çalıştık.

Türkiye’de bir lisans programını okumanın birkaç farklı metodu bulunmaktadır ve bunlardan birisi de ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) adını taşıyan kurum tarafından yürütülmesi yapılan DGS yani dikey geçiş sınavıdır. Önlisans mezunu bireylerin başvurabildiği bu sınav, mezun olunan önlisans programı ile alakalı bir lisans programını kazanmak amacıyla girilen ve bitirilen önlisans programını lisansa tamamlama fırsatının elde edilebildiği bir sınavdır.

Sınava giren adayların ilgili önlisans bölümü mezunu olmasının yanı sıra tercih edilecek lisans bölümüne yeterli olacak puanı alması da gerekmektedir ve bu puanlar her yıl değişse de bir önceki yıl yapılan yerleştirmelerin puanları tercih kılavuzlarında fikir vermesi amacıyla bulunmaktadır. 2019 yılında kaç puan almanız gerektiği hakkında fikir sahibi olmanız amacıyla 2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden hazırlanan ve DGS tercih kılavuzlarına konulacak olan, bölümlerin taban puanları listelerini biz sizler için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS ERGOTERAPİ TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile geçiş yapılabilecek/yerleştirme sağlanacak 2018 ergoterapi kontenjanları sayısı 50 olarak karşımıza çıkmıştı. 2019 DGS ergoterapi kontenjanları da sanıyoruz ki bundan farklı olmayacaktır.

DGS ile ergoterapi bölümünü tercih edebilmek için ÖSYM tarafından yayımlanan DGS tercih kılavuzunun içinde yer alan ilgili önlisans bölümü mezunu olmak şartını yerine getiren bir önlisans programından mezun olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra DGS puan türlerinden biri olan SAY yani sayısal puan türünden de yeterli puanı almadan ergoterapi bölümüne yerleşmek mümkün olmayacaktır.

Ergoterapi bölümüne DGS ile yerleştirmeler yapıldıktan sonra oluşan ergoterapi puanları incelendiğinde ortaya çıkan en küçük ve en büyük taban puanları inceleyecek olursak, bölüme yerleştirmede kullanılan en küçük ve bilinen puan 184,32818 ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne (%50 İndirimli) aittir. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 292,61364 ile Hacettepe Üniversitesi’ne olmuştur. Sayısal puan türünden bu iki puan arasında bir puan alan adaylar muhtemelen 2019 DGS ile ergoterapi bölümüne yerleşebilirler.

DGS ergoterapi taban puanları 2019 listesini içeren görselimiz aşağıdadır.

Dikey geçiş sınavı, DGS ile tercih yapmak, DGS puanları gibi DGS’yi ilgilendiren tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz FORUM sayfalarımız tecrübe sahibi kadrosu ile hizmetinizdedir.

*DGS’ye dair verdiğimiz bilgiler ve DGS ergoterapi taban puanları verileri ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik olması halinde kurumun yapacağı duyuru esas olacağı için düzenli aralıklar ile ÖSYM resmi web sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

5650 1 285b0114fa52bdaf0147be753d63529f

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.