kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Yazılım Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

2016 2017 dönemi yazılım mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, yazılım mühendisliği bölümü nedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2016 2017 dönemi yazılım mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, yazılım mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir, yazılım mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, yazılım mühendisliği iş imkanları nelerdir, DGS yazılım mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM)düzenlediği DGS önlisans mezunu adayların lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayan üniversiteye giriş/geçiş sınavıdır. 60 sayısal ve 60 sözel sorudan oluşmakta olan DGS toplamda 140 dakika süreye sahiptir.

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliği içinden doğmuş bir disiplin olarak karşımıza çıkmaktadır. Yazılım mühendisliği 4 yıllık eğitim verilen bir lisans programıdır. Programın amacı yazılım sistemlerini belli yöntemler ve araçlar aracılığıyla geliştirmeyi hedefleyen araştırmalar ve çalışmalar yapmaktır. Yazılım mühendisliği alanında okurken farklı disiplinlerden faydalanılsa da odak noktası her türlü yazılım ile ilgilidir. Bilgisayar mühendisliğinin geniş çaplı önemi göz önünde bulundurulsa da yazılımın daha dar bir alanda en az onun kadar büyük bir öneme sahip olduğu unutulmamalıdır.

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Yazılım mühendisliği mezunları da diğer tüm mühendisliklerde olduğu gibi mezun oldukları anda mühendis unvanı almaktadırlar. Başlangıç olarak söylemek gerekirse kamu kurumlarında herhangi bir lisans mezununun başvurabildiği kadrolara başvurabilirler zira kamu kurumlarında yazılım mühendisi istihdamı diğer mühendisliklere oranla oldukça düşüktür. Bununla beraber akademik çalışmalar yaparak akademik kadrolara başvurabilir ve üniversitelerde de görev alabilirler. Yaratıcılık ve çok çalışma gerektiren bölümden mezun olan bireyler genellikle özel sektörde istihdam edilmektedirler. Her ne kadar ülkemizde henüz dar bir alan olsa da zamanla gelişmek zorunda olduğu açıktır.

DGS YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 2017 eğitim yılında yerleştirme yapılmış olan DGS 2016 yazılım mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.

Üniversite Rehberi

3108 1 4b92a4b54dbfb9769f8705e923d840d0

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.