kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diyanet Hac Ücretleri

Diyanet İşleri Başkanlığı hac ücretlerinin ne kadar olacağı açıklandı. Şimdi ise herkesin merak ettiği hac ücretlerinin ne kadar olacağının belirlenmesi. Bizde yıllar içerisinde değişen hac ücretlerini analiz ederek hac fiyatları ne kadar olacağı hakkında bilgi vermek istedik. İşte hac fiyatları. Diyanet Hac Ücretleri

A+
A-

Dünyayı kasıp savuran korona virüs salgın nedeniyle hac ziyaretleri de olumsuz etkilenmiştir. Salgın hastalık sebebiyle gidemeyen pek çok hacı adaylarına 60 yaş sınırı getirildi. Hac programının belli olmasını bekleyen hacı adayları bu konu hakkında birçok araştırma yapmaktadırlar. Bizlerde sizlere fikir vermesi amacıyla diyanet hac ücretlerini derledik.

İslam dininin beş şartından biri olan ve her müslümanın üzerine farz olan ibadetlerden hacca gitmek için konaklama ücreti adı altında belirli bir ücret alınmaktadır. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen tarihlerde başvurularını yapmaları ve kura çekilişinde isimlerinin çıkması durumunda hacca gitmeye hak kazanırlar. Hac ibadetinin bütün organizasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı yerine getirir. Bu organizasyonda yer alan hizmetler içinde, hac ibadeti yapmaya hak kazanan müminlerden konaklama ücreti adı altında bir hac ücreti alınmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Yerine Getiren Hizmetler

Diyanet İşleri Başkanlığı hac ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için aşağıda yer alan hizmetleri hac ibadeti süresince yerine getirmektedir. Burada hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamadan ibadetlerine uygun hareket edebilmeleri ve başkaca bir şeyi kafalarına takmamaları esas alınmaktadır. Bu hizmetler karşılığında da hizmetten yararlanan hacı adaylarından konaklama ücreti adı altından hac ücreti alınmaktadır.

  • Eğitim ve İrşad Hizmetleri
  • Dini Rehberlik  Hizmetleri
  • Sağlık Hizmetleri
  • Yemek Hizmetleri
  • Servis, Ziyaret ve İntikal Hizmetleri
  • Kargo Hizmetleri
  • Havalimanı Hizmetleri
  • Denetim ve Rehberlik Hizmetleri

HAC KONAKLAMA ÜCRETİ VE KONAKLAMA SÜRESİ

Hac için konaklama ücretleri oda tercihine göre değişmektedir. Toplam konaklama süresi uçak programına göre en fazla 35 gün olmaktadır. Medine-i Münevvere ’de konaklama süresi 4 ile 6 gün arasında değişmektedir. konaklama ücreti oda tercihli konaklama için 2 kişilik oda ücreti 20.680 SAR, 3 kişilik oda ücreti 18.400 SAR ve 4 kişilik oda ücreti ise 16.480 SAR olarak belirlenmiştir. Otel tercihli konaklamalar ise otellerin konfor ve hizmetine göre değişmektedir. Buradaki otel fiyatları da 27.500 SAR ile 44.900 SAR arasında değişmektedir. 1 SAR yaklaşık 2,99 TL olduğunu bilinmelidir. Bu durumda hac ücretinin en az 39.000 TL civarında olduğu ve en fazla da 49.000 TL civarında olduğunu bilinmelidir.

Diyanet Hac Ücretleri

Hac konaklama ücretleri oda tercihli konaklama için 2 kişilik odalarda 20.680 SAR civarındadır. 1 SAR=2,99 Türk Lirasıdır.

  • Oda Tercihli Konaklama Fiyatları

Fiyatların belirlenmesinde Diyanet İşleri Başkanlığı resmi açıklama yapmıştır. SAR Suudi Arabistan Riyali olarak  yaklaşık 2,99 Türk Lirasına tekabül etmektedir. GÜNDEM

  • 2 Kişilik Oda Ücreti: 20.680 SAR civarında
  • 3 Kişilik Oda Ücreti: 18.400 SAR civarında
  • 4 Kişilik Oda Ücreti: 16.480 SAR civarında
Yorumlar

  1. Abdullah Avatar Abdullah dedi ki:

    Diyanet olmuş hiyanet 70000 TL iki kişi nasıl vercek siz
    gunluk 1000 TL bir kişi fiyat cikarmisiniz Allah bunun hesabını sorsun size Allah'ın evini bile zenginlere acmisiniz
    Fakirsen yaşamaya hakkın yok

  2. Abdullah Avatar Abdullah dedi ki:

    Diyanet olmuş hiyanet 70000 TL iki kişi nasıl vercek siz
    gunluk 1000 TL bir kişi fiyat cikarmisiniz Allah bunun hesabını sorsun size Allah'ın evini bile zenginlere acmisiniz
    Fakirsen yaşamaya hakkın yok

    1. Battal Avatar Battal dedi ki:

      Kardeşim zaten dinen zengin olanlara hac farz fakirsen hacca gitmek zorunda değilsin. Rahat ol

  3. Abdullah Avatar Abdullah dedi ki:

    Diyanet olmuş hiyanet 70000 TL iki kişi nasıl vercek siz
    gunluk 1000 TL bir kişi fiyat cikarmisiniz Allah bunun hesabını sorsun size Allah'ın evini bile zenginlere acmisiniz
    Fakirsen yaşamaya hakkın yok

  4. Mehmet akkaya Avatar Mehmet akkaya dedi ki:

    Bu nasıl is hac gidecem 70000 tl para verecem allah aşkına akşam evime giderken marketleri teyet geçiyorum bu nasıl bir iş parası olan ibadet etsin diyorsunuz allah sizi bildiği gibi yapsın

    1. Fatih Avatar Fatih dedi ki:

      Mübarek paran yoksa hacca gitmek farz değil kendinizi zora sokmayın

      1. Yain Avatar Yain dedi ki:

        Fatih kardeşim fiyatlar daha uygun olsada bana nasılsa farz değil demeyip daha çok Müslüman kardeşimiz nasiplense fenamı olurdu

      2. Büşra Avatar Büşra dedi ki:

        İyi de herkes oraları görmek istiyor bunun zengini fakiri mi var. Fakirsek görmeye isteğimiz de mi olmamalı bu nasıl saçma sapan bir avuntu.

  5. dursun Avatar dursun dedi ki:

    avuntu yapmayalım o zaman