kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Maaşları 2023 Ne Kadar?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Maaşları 2023 Ne Kadar? Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Nedir? Kimdir? Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Maaşları 2023 Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ücretleri Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’deki en büyük sektörlerin başında inşaat ve emlak yani gayrimenkul sektörleri gelmektedir. Bu iki sektör içinde onlarca farklı meslekten binlerce personel çalışır. Bu mesleklerden biri de gayrimenkul değerleme uzmanı mesleğidir. Türkiye binlerce gayrimenkul değerleme uzmanı bulunur. Bu kişilerin ne iş yaptığı ve ne kadar para kazandığı çok merak edilir. Peki gayrimenkul değerleme uzmanı maaşları 2023 ne kadar? Uzmanlar ne iş yapar? Nasıl olunur?

DGS Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Nedir? Kimdir?

Tarla, konut, iş yeri, bina, ofis, arsa gibi gayrimenkullerin değerlerinin hesaplanması oldukça önemlidir. Bunların satışı ve alışı oldukça önemli konulardır. Bu uzmanlarda bu gayrimenkullerin değerlerini belirlemek konusunda görevlidir. Gayrimenkulün değeri hesaplanırken kira getirisi, yatırım fırsatı, gelecekte ne kadar değerlenebileceği, ulaşım, güvenlik gibi kriterlere bakılır.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Maaşları 2023

Gayrimenkul değerleme uzmanları, farklı kadro ve unvanlarla devlette ve özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Bu kişiler 4 yıllık lisans mezunudur ve SPL sınavında başarılı olmuşlardır. Bu yeterliliklere sahip olan kişiler devlette ve özel sektörde farklı miktarda kazanç elde edebilir. Örneğin devlette çalışan personeller için maaşlar 15-19 bin TL civarındadır. Personellerin kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, ek tazminat gibi unsurlara göre kazançları değişebilir. Gayrimenkul değerleme uzmanlarının maaşlarını etkileyen önemli bir unsur da piyasanın durumudur. Ev satışlarının, gayrimenkul satışlarının çok olduğu dönemde para akışı daha fazladır. Ayrıca görev yeri de belirleyicidir. Örneğin yazlıkların olduğu yerde bu piyasada daha büyük paralar dönmektedir.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ücretleri Ne Kadar?

Özel sektörde çalışan uzmanlar bankalarda, gayrimenkul firmalarda, emlak şirketlerinde iş fırsatı bulabilir. Buralarda çalışan uzmanlar en az 13-14 bin TL seviyesinde en çok 20 bin TL seviyesinde ücret alabilir. Ayrıca ikramiye, pay, yüzdelik dilim gibi farklı şekillerde çalışanların kazançları da değişebilir. Serbest olarak çalışan, kendi şirketiyle iş yapan kişilerse anlaşmalarına bağlı olarak kazanç elde eder. Bu kişiler kısa sürede birkaç yüz bin TL kazanabileceği gibi sanki bir çalışan gibi ortalama 14-15 bin TL aylıkla yılı tamamlayabilir.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Maaşları 

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı kaç yıllık?

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.