kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dünya Sağlık Örgütü Hindistan'daki Vaka Sayılarından Dolayı Endişeli

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus salgın hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle Hindistan’da son zamanlarda rekor kıran vaka sayılarına dair endişeleri olduğunu belirtti.

A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus İsviçre’nin Cenevre şehrindeki DSÖ merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında bundan tam bir yıl önce koronavirüs salgınına karşı küresel olarak aşı ve tedavi programını başlattıklarını hatırlattı.

Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı’nın (COVAX) da dahil olduğu ACT Accelerator nedeniyle bu yıl 19 milyar dolar fona ihtiyaç duyduklarını açıklayan Direktör, uluslararası toplumdan destek talebinde bulundu. Dünyanın dört bir tarafında insanlara aşı yapılamadığı, test edilemedikleri ve tedavi olamadıkları için öldüklerine dikkati çeken Tedros Adhanom Ghebreyesus,

“Şu anda Hindistan’da artan vaka ve ölüm sayılarından derin endişe duyuyoruz.”

ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Hindistan’da durumun oldukça komplike olduğunu ve ülkenin farklı bölgelerine farklı yaklaşımlarda bulunmak gerektiğinin farkında olduklarını belirterek, hükümetin aşı üretim kapasitesini arttırmak için attığı adımları desteklediklerini belirtti. Hindistan’da şimdiye değin hayatını kaybeden 187 bin 770 kişiye başsağlığı dilekleri ileten Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü olarak bu ülkeye ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Hindistan’da dün son 24 saatte tespit edilen 345 binden fazla koronavirüs vakası küresel salgında dünyada kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu. kamu haber

Geçtiğimiz günlerde de Papua Yeni Gine merkezli bir bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Tedros Adhanorn Ghebreyesus:

“Vaka sayıları, vakalara bağlı ölümler endişe verici oranlara ulaştı ve oranlar artmaya devam ediyor. Özellikle Papua Yeni Gine’de koronavirüs salgını oldukça daha kötü bir duruma gelme potansiyeli taşıyor. Şu an olandan daha fazla koronavirüs aşısının temin edilmesi ve buraya getirilmesi şart. Virüse yakalanan kişi sayısı rakamları çoğu ülkeye göre daha düşük seviyelerde görülebilir fakat artış hızı keskin ve oldukça net.”

ifadelerini kullanmıştı.

SADECE SON 3 AYDA 1 MİLYON CAN KAYBI!

Geçtiğimiz günlerde Reuteurs tarafından paylaşılan bilgiye göre salgının ilk ortaya çıktığı tarihten bu yana geçen 1.5 yıllık sürede koronavirüse bağlı ölüm sayıları 2 milyon olarak ortaya çıkmışken sadece son 1 ayda 1 milyon kişi daha koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi ve covid-19 nedenli ölüm rakamları ne yazık ki 3 milyonun üzerine çıktı.

Uzmanlar özellikle virüsün uğradığı mutasyon ile ortaya çıkan mutantların bulaş seviyesinin çok yüksek olduğunu belirtirken, bu durumdan ötürü de virüse maruz kalan ve hastalanan kişi sayısının da bugüne kadar olan rakamların en yüksek seviyelerine ulaştığını açıkladılar. Hem Dünya Sağlık Örgütü hem de ülkelerdeki bölgesel sağlık uzmanları tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalmanın her zamankinden önemli olduğunu vurgulayarak dünyanın çoğu aşılanmadan yaşanan gevşemelerin daha fazla insanın ölmesine sebebiyet vereceğini belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.