kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Açık Lise Ders Kitapları Nasıl ve Nereden Alınır?

Açık Lise Ders Kitapları Nasıl ve Nereden Alınır? Açık Öğretim Lisesi Kitap Alma Açık Öğretim Lisesi Nedir? Açık Lise Ne Demek? Açık Öğretim Lisesi Kitapları Nereden ve Nasıl Alınır? Açık Lise Kitapları Ne Zaman Dağıtılır? Ne Zaman Verilir?

A+
A-

Açık Lise Ders Kitapları Nasıl ve Nereden Alınır?

Farklı pek çok sebepten dolayı örgün eğitimlerini tamamlamayan adaylar için açıköğretim fırsatı bulunmaktadır. Binlerce kişi açıktan okuyarak eğitimlerini kaldıkları yerden tamamlamaktadırlar. Peki açık lise için ders kitapları nasıl ve nereden alınır, gelin birlikte bakalım…

Türkiye’de açıktan eğitim faaliyetleri büyük ilgi görmektedir. Örneğin Açıköğretim Fakültesi kapsamında binlerce kişi üniversite eğitimlerini tamamlamaktadır. Kimisi de ikinci üniversite bitirmektedir. Ayrıca açıktan lise eğitim uygulaması da bulunur.

Açık Lise (AÖL) Öğrencileri YKS’Ye Girebilir Mi? 

Açık Öğretim Lisesi veya kısaca AÖL 1992 yılında Film, Radyo ve Televizyon Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuş 2011 yılında ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü çatısı altında faaliyetlerine devam etmiştir. Milyonlarca kişinin lise eğitimi almasını sağlayan kurum hakkında pek çok soru sorulur. Özellikle de AÖL ders kitaplarının nasıl ve nereden alınacağı, AÖL’ün ne olduğu merak edilir. Peki açık öğretim lisesi ders kitapları nasıl ve nereden alınır? AÖL nedir?

Açık Öğretim Lisesi Nedir? Açık Lise Ne Demek?

AÖL, Açık Öğretim Lisesi’nin kısaltmasıdır. Halk arasında açık lise olarak da bilinir. Örgün yani normal eğitime devam edemeyen, okula gidemeyen kişilerin yarım kalan eğitimlerini tamamlaması için kurulan bir uygulamadır. Açık lisesi 1992 yılından beri faaliyetlerini sürdürür.

Pandemi süreciyle herkesin bildiği gibi uzaktan eğitim modeli burada esastır. Öğrenciler basılı yayın ile, TV ve radyo yayınları ile ve internet üzerinden eğitim alırlar. Her lisede olduğu gibi açık lisede de eğitim öğretim dönemi 8 dönem ve toplam 4 yıldır. 18 yaşından büyük olan kişiler yılda 3 sınav hakkı sahibidir. Bu şekilde 2.5 yılda açık liseyi bitirebilirler.

Açık Öğretim Lisesi Kitapları Nereden ve Nasıl Alınır?

Açık liseye önce kayıt olmanız gerekir. Daha sonra elektronik olarak işlemlerinizi yürütebilmeniz için verilen şifre ile sistem üzerinden ders seçim işlemlerini her dönem yapmalısınız. Peki kayıt oldunuz, ders seçimi yaptınız, bundan sonra ne olacak? Daha sonra ders seçimi çıktısını alarak açık lise kayıt bürolarına gidip kitaplarınızı alabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de bu kitapların temin edilmesi mümkün.

Açık Lise Kayıt Büroları Adres ve İletişim Bilgileri Listesi: https://aol.meb.gov.tr/index.php?q=node/107

Açık lise ders kitapları öğrencilere o dersi ilk kez seçtiğinde verilir. Örneğin Matematik dersini geçemediniz. 2 yıl sonra tekrar aldınız. Bu durumda ikinci kez kitap alamazsınız. Bu nedenle aldığınız kitapları iyi muhafaza etmeniz faydalı olacaktır. Ders kitaplarının güncellenmesi, değişiklik olması durumunda ise bu konuda harekete geçmeniz faydalı olacaktır.

Açık Lise Kitapları Ne Zaman Dağıtılır? Ne Zaman Verilir?

Açık lise kayıt yenileme tarihleri genellikle Eylül ve Ekim aylarına denk gelmektedir. Eylül-Ekim döneminde kayıt yenileme işlemini yapan adaylar daha sonra ders seçim işlemlerini gerçekleştirir.

Tüm işlemler başarıyla tamamlandıktan hemen sonra kitaplarınızı temin edebilirsiniz. Açık lise kitapları ücretsiz olarak verilmektedir. Bazı kitapçılarda, fotokopiciler de ise parayla kitap, bilgi, fasikül satışı yapılmaktadır.

Açık liselerde ders kitabı dönemi kısa süre sonra geride kalabilir. Çünkü her yıl kağıt israfı yaşanması büyük bir ekonomik sorundur. Bu nedenle müfredat dijital olarak kitap faaliyetlerine yönelebilir. Dijital kitapların hazırlanmasıyla ders kitaplarının bir yerden alınmasına gerek kalmayacaktır. Öğrenciler sistemden bu kitapları indirebilir. kamu haber

İmam Hatip Lisesi mezunları hangi kurumlara girebilir?

Açık lise ders kitaplarını nereden alınır?

Ders kitaplarını almak isteyen öğrenciler kendilerine en yakın Halk Eğitimi Merkezine gidebilirler ve ellerindeki ders seçim listesiyle kitaplarını ücretsiz olarak temin edebilirler.

Yorumlar

  1. Nesimi ot Avatar Nesimi ot dedi ki:

    Kitaplar ne zaman alinir

  2. Mehmet Avatar Mehmet dedi ki:

    Kitap alma

  3. Mehmet Avatar Mehmet dedi ki:

    Hangi siteden kitap alınır

  4. 😶 Avatar 😶 dedi ki:

    2022 2.dönem kitapları neden verilmiyor