kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Eminönü Çarşısı Çalışma Saatleri ve Ziyaret Saatleri

Eminönü Çarşısı çalışma saatleri ve ziyaret saatleri merak edilmektedir. Eminönü Çarşısı mesai saatleri nasıl? Eminönü çarşısı nedir? Tarihi nedir? Eminönü çarşısı hafta sonu açık mı? Eminönü çarşısı cumartesi açık mı? Eminönü çarşısı pazar günü açık mı? Eminönü çarşısı bayramda ve resmi tatillerde açık mı?

A+
A-

İstanbul’un her semti her caddesi tarih kokan mekanlar barındırmaktadır. Evler, binalar, köprüler, saraylar, camiilerin tarihi yüzlerce yıl geriye uzanmaktadır. Ancak İstanbul’un en gözde, en merak edilen mekanlarının başında çarşıları gelmektedir. Yine yüzlerce yıl eskiye dayanan bu çarşıların pek çoğu hala faaliyetlerine devam etmektedir. O çarşılardan biri de tarihi Eminönü Çarşısı’dır. A’dan Z’ye akla hayale gelmeyecek binlerce ürünün satışa sunulduğu çarşı uygun fiyata alışveriş yapılabilecek adreslerden biri olarak dikkat çekmektedir. İstanbul’a gelen yerli ve yabancı milyonlarca turist çarşılara akın etmektedir. Bu noktada önemli bir cazibe merkezi olan Eminönü Çarşısı en fazla turisti ağırlayan adreslerden biridir. Yaşam pahalılığı, enflasyon ve işsizlik gibi sorunlar artıkça ucuz alışveriş yapmak isteyen vatandaşların da uğrak noktası haline gelen çarşıyla ilgili en çok merak edilen konu ise çarşının kaçta açılıp kaçta kapandığı yani çalışma saatleridir. Peki Eminönü çarşısı saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor? Eminönü çarşısı çalışma saatleri, mesai saatleri ve ziyaret saatleri nasıl? Eminönü çarşısı hangi günler açık? Hafta sonu açık mı? Resmi tatillerde ve dini bayramlarda açık mı?

Eminönü Çarşısı Nedir? Tarihi

Çarşı, İstanbul’un en büyük semtlerinden biri olan Eminönü semtinde faaliyet gösteren bir alışveriş alanıdır. Onlarca işletmenin bir arada bulunduğu çarşıya her gün binlerce kişi ayak basmaktadır. Tarihi Mısır Çarşısının yanında yer alan Eminönü Çarşısı giyim, gıda, hediyelik vb. onlarca kategoride binlerce ürünün satıldığı bir çarşıdır. Kamu Haber

Eminönü Çarşısı Çalışma Saatleri

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, her yıl yüklü miktarda ülkeye döviz çeken, ticarete can suyu olan, binlerce kişiye istihdam sağlayan çarşının mesai, ziyaret ve çalışma saatleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Eminönü Çarşısı hafta içi boyunca 5 gün sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Pazartesi: 09.00-19.00
Salı: 09.00-19.00
Çarşamba: 09.00-19.00
Perşembe: 09.00-19.00
Cuma: 09.00-19.00

eminonu carsisi calisma saatleri ziyaret saatleri

Eminönü Çarşısı Hafta Sonu Açık Mı? Kapalı Mı?

Hafta içi milyonlarca ziyaretçiyi ve müşteriyi ağırlayan çarşı en yoğun günlerini hafta sonu yaşamaktadır. İzne çıkan memurlar, çalışanlar ve okulu olmayan öğrenciler hafta sonu çarşıya akın etmektedir. Bu nedenle her hafta sonu binlerce vatandaş çarşının hafta sonu açık olup olmadığını ve hangi saatler arasında hizmet verdiğini araştırmaktadır. Eminönü Çarşısı cumartesi günü hizmet verirken pazar günü ise kepenk kapatmaktadır. Eminönü Çarşısı cumartesi günleri sabah saat 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında faaliyet göstermektedir.

Cumartesi: 10.00-18.00
Pazar: Kapalı

Eminönü Çarşısı Bayramda Açık Mı? Kapalı Mı?

Eminönü Çarşısı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda hizmet vermemektedir. Ancak 1 Ocak Yılbaşı, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı gibi resmi tatillerde hizmet vermeye devam etmektedir. Eminönü Çarşısı resmi tatillerde, bayramlarda hizmet verse de çarşı içerisindeki işletmelerin hepsi kepenklerini açmayabilir. Bu nedenle vatandaşların çarşıyı ziyaret ederken bu duruma karşı hazır olmaları gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.